Muži po čtyřicítce začnou být na seznamkách vybíravější než ženy

07.07.2018 | Vztahy

Ženy jsou evolučně mnohem vybíravější než muži při hledání partnera. Není divu. Těhotenstvím a porodem investují příliš mnoho na to, aby mohly riskovat vztah s neschopným a nestálým druhem. Odpovídá tomu i chování žen na seznamkách. V nejplodnějších letech života jsou mnohem vybíravější než muži. Ale u těch dojde k výrazné změně po čtyřicítce. Najednou začnou být vybíravější než ženy.

Zjistili to australští psychologové, kteří analyzovali 215 tisíc interakcí dvaačtyřiceti tisíc členů internetové seznamky.

Na vině je evoluce

Mezi nimi byli muži i ženy ve věku osmnáct až osmdesát let. Zatímco ženy v době největší plodnosti od osmnácti do třiceti let věku byly mnohem vybíravější než muži, po čtyřicítce došlo k obratu mezi pohlavími. Muži byli vybíravější než ženy.

„Evoluce upřednostňuje ženy, které jsou velmi vybíravé s ohledem na partnera, platí to v mnoha kulturách, ženy většinou používají výši vzdělání jako kvalitu protějšku, protože v mnoha kulturách souvisí s vyšším společenským postavením a vyšší inteligencí, obě vlastnosti jsou velmi žádané,“ vysvětluje doktor Stephen Whyte z University of Technology v Brisbane.

Když rozhoduje plodnost

Ženy mezi osmnáctým až třicátým rokem věku – kdy jsou nejplodnější – chtějí muže nejlépe vzdělanějšího, než jsou ony samy. Připouštějí maximálně vzdělání stejně vysoké. A to proto, že v tu dobu chtějí potomkům zajistit otce, který se o ně nejlépe postará. Mužům je to v tu dobu jedno. Hledají u žen jiné kvality – sexuální – než vzdělání a sociální postavení.

Ale po čtyřicítce začnou být vybíravější než ženy. Zatímco ty připouštějí už i vztah s mužem méně vzdělaným, muži vyžadují partnerku, která s nimi v tomto může držet krok. Najednou přestanou být sexuální atributy to nejpodstatnější a vyžadují vedle sebe také partnerku intelektuálně na podobné úrovni.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat