Proč po nás touží vždycky jen muži, které nechceme

29.06.2018 | Vztahy

Znáte to. Jste na cestě do práce, procházíte kolem nádraží či frekventovaného parku a neustále na vás pokřikují a pískají kdejací alkoholem posilnění jedinci, ale sympaťák z tramvaje, kterého jste svým pohledem div nepropálila, se ani neobtěžuje zvednout hlavu. Čím to je?

Jsem ošklivá?

Tohle je asi první věc, která napadne každou ženu, za kterou se otáčejí jen tací, které jsme zmínili výše. Opak je ale pravdou. Skutečnost je taková, že se s takovými zážitky na rozdíl od ostatních setkají spíše ty ženy, které jsou velmi atraktivní. Příčina je jednoduchá.

Když potkáte na ulici „tuctovku“, sotva si jí všimnete, ale pokud naproti vám kráčí žena, ze které kdekomu spadne brada, většinou ji nepřehlédnete. Od samotného všimnutí si, je to už jen malý krůček k tomu, aby takovou ženu někdo oslovil. To, jakým způsobem to udělá, záleží kromě možné hladiny alkoholu i na výši jeho inteligence.

Zásadní je míra alkoholu i inteligence

Méně inteligentní jedinci a opilí lidé mají jedno společné. Nemají velké zábrany. To je právě jeden z důvodů, proč vás osloví, pokřikují na vás nebo pískají. Nepleťte si ale inteligenci s přehnaným sebevědomím. Lidi, kteří o sobě mají vysoké mínění, poznáte snadno. Osloví vás poněkud vhodnějším způsobem, bez okolků vás pozvou na kafe, ale ještě než stihnete odpovědět, už mluví o sobě. Proč ale málokdy osloví ženu normální, inteligentní a pohledný muž?

„Většina normálních mužů se přirozeně stydí, i když jsou to ,drsňáci‘. Rád se podívám na hezkou slečnu, ale snažím se na ni necivět. Oslovit ji bych si asi troufl, ale rozhodně bych na ní ,nevybafl‘ na cestě v parku. Myslím si, že normální, inteligentní pánové prostě potřebují k zaujetí trochu víc, než je pohled na krásnou holku. Prostě asi ty správné ,flirtovací‘ fráze říkáme jen těm, které známe trochu déle,“ odpovídá třicetiletý Honza.

Čím vyšší IQ, tím nižší pravděpodobnost seznámení?

Bohužel to platí i naopak. U pánů, kteří jsou vzdělaní, slušně vychovaní a inteligentní, se na cestě autobusem zatahání za rukáv a pozvání na kafe nejspíš nedočkáte. Proč? Jednoduše to není vhodné. Správný muž by k ženě měl přistupovat jako gentleman a rozhodně by nemělo ihned po seznámení přijít pozvání na večeři nebo oběd, především proto, že je to příliš intimní.

Další věc je stud. Přirozeně jako každý, tak i muži jsou stydliví. Kombinace vlastností jako jsou stud, slušnost, inteligence a pokora, nedávají rychlému seznámení příliš velké šance. Nabízí se tedy jediné. Pokud se vám líbí, vyšlete mu jasný signál nebo ho oslovte vy.

„Jezdil jsem do práce každý den stejnou linkou a stejným autobusem jezdila i mladá, sympatická slečna. Trvalo to několik měsíců a já nenacházel odvahu ji oslovit. Jednoho dne si sedla vedle mě a řekla: ,Myslím, že se potkáváme už tak dlouho, že bychom si mohli tykat. Já jsem Eva.‘ A bylo to. Zkraje jsme se vídali jen občas. Teď spolu už třetím rokem chodíme. Nevím, jestli bych se nakonec odhodlal, ale jsem rád, že mě předběhla. Možná bych se nikdy neodvážil,“ usmívá se sympatický dvaatřicetiletý Jáchym.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat