Mileniálové nejsou emočně křehčí. Jen dokážou o emocích lépe mluvit, tvrdí psychiatři

03.08.2018 | Vztahy

Britští psychiatři nesouhlasí s názorem, že mladá generace označovaná jako mileniálové, je emočně křehčí. Ročníkům jim předcházejícím často přijde, že příliš skuhrají a neustále obtěžují okolí svými emočními výlevy. Odborníci ale tvrdí, že jsou na tom mentálně stejně jako generace předchozí, jen o svých emocích umějí hovořit otevřeně.

Zaznělo to na konferenci Britské asociace psychofarmakologie. Profesor Matthew Broome z University of Birmingham pak deníku The Telegraph na otázku, zda je termín změkčilá generace nesprávný, odpověděl: „Zřejmě ano. Máme tu poradní skupiny pro mladé lidi, které se podílejí na našich výzkumech a ty o sobě hovoří takto, kratší dobu dokážu dávat pozor a jsem velmi úzkostný, ale nejsem si jistý, jestli je to pravda, nebo je tomu u této generace jinak. Osobně si myslím, že jsou stejně odolní a mohou nám dát tolik a jsou stejně tvrdě smýšlející jako každá jiná generace.“

Jeho kolegyně doktorka Rachel Upthegrove souhlasí. Mileniálové jen o všem více mluví.

„Účinky upozorňování na problémy a destigmatizace mentálních chorob u této generace jsou zjevné, nemají prostě potřebu tolik skrývat problémy a mlčet o svých osobních zážitcích jako moje generace. Mnohem více mluví o svých úzkostech a obavách, což je obecně dobré pro lidi, kteří mají nějakou poruchu a potřebují odbornou péči. Obecně mám pocit, že je to účinek omezování stigmatu u této generace,“ míní Upthegroveová.

Jak je to s nevěrou

Podle jiného výzkumu jsou mileniálové ještě před třicátými narozeninami emočně nedospělí, třebaže jejich rodiče už v tu dobu dávno museli fungovat v manželství a ve společnosti. Mileniálové jsou ale silně promiskuitní a nevěrní stálým partnerům. Zmítají se mezi touhou po nezávislosti a potřebou vzájemné provázanosti.

Třiasedmdesát procent mileniálů tvrdí, že vzájemná provázanost byla důvodem nevěry. S novým milencem si ověřují, zda tam nenaleznou větší provázanost, která jim chybí u stálého partnera.

Naopak dvacet procent mileniálů je vzájemnou provázaností zahlceno natolik, že v sexu za zády partnera hledají pocit nezávislosti. Menšinovými důvody jsou nevěry v opilosti a také nevěra z nudy a touhy po vzrušení.

„Právě mileniálové podvádějí partnery ze všech generačních ročníků nejčastěji. A to proto, že se snaží dospět a pochopit, co dospělost znamená. Je to součástí jejich dozrávání a důkazem, že emočně zralí ještě nejsou,“ tvrdí psychologové z University of Tennessee.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat