Top 5 míst, kde se nejlépe žádá o ruku

31.07.2018 | Vztahy

Tak jste si konečně jistý, je to ta pravá. Měla by být tedy svatba. Ale jak jí požádat o ruku? A není to trochu old school?

Ne, věřte, že není. Holky se na to totiž těší. Budou pak o tom vyprávět kamarádkám a po letech i dětem a vnoučatům. Nemusíte být ani zkušený aranžér velkých romantických gest, abyste tušil, že není jedno KDE ten akt proběhne. Pokud větu: „Jsi nejkrásnější na světě!” pronesete na zahradě v Úvalech mezi dřevníkem a kopřivami, bude tak nějak zřejmé, že to vaše „na světě“ zahrnuje leda tak horní Pošembeří. Když zazní totéž ve stínu palem na bělostné pláži za šumění Pacifiku, má to zcela jinou váhu. Tam jste muž s rozhledem!

Připravte si prstýnek a nechte si od nás poradit několik mimořádných destinací, kde vás vaše vyvolená prostě nebude moci odmítnout.

1. Na posvátné hoře

Srí Lanka, Sigiriya

Srí Lanka je nádherná exotická destinace vhodná i pro low cost cesty. Letenky se dají přes nízkonákladové dopravce pořídit už do 7 tis. Kč a jídlo, ubytování a především doprava po ostrově jsou velmi levné. Užijete si tu dostatek plážových radovánek, uvidíte slony ve volné přírodě a působivé buddhistické a hinduistické chrámy. Vy si ale svou velkou chvíli ušetřete na to nejuhrančivější místo celého ostrova. Téměř přesně v jeho středu se působivě tyčí nápadný útvar, lví skála Sigiriya. Dříve byla vrcholová plošina zastavěna a dodnes se na skálu vystupuje po schodišti mezi obrovskými kamennými tlapami. Z vrcholu monumentu je rozhled do okolních více méně dochovaných palácových zahrad a do ploché krajiny s korunou hor na obzoru. Mezi rozvalinami královského paláce na místě, které nemá na světě obdoby vám nemůže říci NE!

2. Na romantické pláži

Bora-Bora

Na bělostném písku ve stínu kokosové palmy s křišťálovou oceánskou vodou u kotníků ještě nikdy žádné zásnuby neskončily fiaskem. Pokud nemusíte počítat každý bitcoin, leťte na Bora-Bora. Ostrovy Francouzské Polynésie jsou rájem na zemi. Chatrče na kůlech stojící v mělkých smaragdových lagunách a korálové rybičky prohánějící se prakticky na dohled z postele tvoří kulisu dovolené snů. Pravděpodobně se tu potkáte s některou hollywoodskou celebritou. Je vážně super podívat se do míst, která mají středoevropané většinou jen na tapetách displejů a monitorů. A perlu do prstýnku si tam možná najde vaše dívka v moři sama.

3. Na nejvyšším mrakodrapu planety

Dubaj, Budrž Chalífa

Návštěva Dubaje má zcela jiný charakter. Je to umělý svět ohromujících atrakcí a nevídaného luxusu. Pravděpodobně zde vůbec nepoznáte žádné nepohodlí. Ani ten prstýnek nemusíte vozit s sebou, tady ho vyberete v největším nákupním centru světa. Klimatizovanými tunely se pak přesunete k Burdž Chalífa, nejvyšší budově na světě, a jedním z 57 výtahů vyjedete rychlostí 65 km/h do 148. patra, kde je návštěvnická vyhlídka. Z výšky 555 metrů uvidíte umělá jezera a blízké mrakodrapy jako by byly z lega. Vtírají se tu myšlenky na to, co bude, až dojde ropa, tím si ale slavnostní chvíli nekažte. Arabský svět máte u nohou a to je vhodná chvíle pro vaše vyznání. Užaslá a omámená řekne ano na cokoli.

Náš tip

Dovolte malou odbočku: nezanedbejte přípravy. Chcete-li se předvést v roli muže, který zvládne každou situaci, neobejdete se bez cestovního pojištění. To může být užitečné ještě před cestou, rozumné je sjednat pojištění storna. Ve chvíli, kdy zaplatíte cestu, nebo pobyt, je na místě myslet na to, co bude s vašimi penězi, kdybyste na poslední chvíli neodjeli. Máte-li pojištěné storno cesty, dostanete vynaložené prostředky zpět. Dále nezapomeňte na službu TRAVEL ASISTENT, která vám pomůže při problémech s letem, například při zpoždění, nebo zrušení letu. Pojistěte si také zpoždění či ztrátu zavazadel a samozřejmě v první řadě léčebné výlohy, úraz a krádež věcí. Jakoukoli nepříjemnost během cesty a pobytu pak můžete řešit s klidem a přehledem za pomoci tlumočníka na telefonu. Pojištění vám pomůže neztratit nadhled a úroveň.

4. Mezi impozantními chrámy

Kambodža, Angkor Vat

Cesta do Kambodže už dávno není challenge pro mačetou vyzbrojené bojovníky s džunglí. Přesto návštěva chrámového komplexu Angkor Vat tyto časy připomíná. Monumentální rozpadající se kamenné paláce, schody, sochy a plastiky přikryté kořeny mohutných stromů mají velmi působivou atmosféru. Z tajemných ruin budete mít zážitkový šok. Člověk si tu uvědomí svou malost v kontrastu s všemohoucí přírodou a nezvratným plynutím času.  A to je správné rozpoložení pro velká životní rozhodnutí.

5. Jako Sisi a její císař

Vídeň, Prater

Ve světle ostatních tipů vypadá ten pátý spíše skromně, ale má tu výhodu, že jde realizovat během dvou dnů a je méně nákladný. Přesto má originalitu, nápad a zážitek to nebude nijak všední. Vídeň je nádherné imperiální město, které žije kultem císařovny Sisi, všemi dívkami obdivované anorektičky s rekordně dlouhými vlasy a pohádkovým osudem. Po dni prožitém na výstavě o jejím životě, v schönbrunnských zahradách, nebo v manéži mezi lipicány nastane čas podívat se pěkně z výšky na západ slunce. Ve vídeňském Prateru na proslulém ruském kole si můžete pro svůj záměr pronajmout celou gondolu s luxusním menu při svíčkách. Personál bude ochotně spolupracovat na tradičním schovávání prstýnku. Budete sami v uzavřené kabině 65 m nad zemí. Nebude mít kam utéct! V takové situaci se NE neříká!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat