Komentáře k článku

aster 18.08.2018

Prostě slepý by čuměl a němý vyl...

konatovka 15.08.2018

Uznávám inteligenci pouze jednu a v manželství jsem spokojená.<3

T 14.08.2018

z průzkumu vyplynulo, že jsem naprostej idiot. *5* což bych ovšem nevylučoval.

aster T 14.08.2018

Průzkumy jsou obvykle na dvě věci - na ho+++ a na nic - pravděpodobnost, že jste úplně normální je velmi vysoká *17*

Hanka 14.08.2018

Inteligence není jen jedna. https://apas.cz/slovnicek-pojmu/druhy-inteligence/ A souhlas, že pro vztah je nejdůležitější emoční inteligence, jež je základem empatie a ta zase základem skutečně intimního vztahu. Můj někdejší partner je obklopen tituly ze všech stran, ale jak se mi daří, ho nikdy vlastně nezajímalo.

Cheri Mary Hanka 15.08.2018

Přesné, výstižné. Pozná se to, když muže nezajímá proč je jeho žena smutná, co ji těší nebo trápí. P. S. Jsem ráda, že už nejsem jen tou paní, co v kuchyni krájí mrkev, vynáší koš, pere, žehlí a je nemilovaná...

aster 14.08.2018

Měli jsme spolužáka, kterému jsme říkali "krásný blb" :-p

Cheri Mary aster 15.08.2018

To je hezké. Jednou na mejdan přišel krásný muž. Delon(pozor, mladý) S kamarádkou nám tzv. padla brada. Mluvil cca 5 minut. Naprostý konec, to svět neviděl, spíš neslyšel! P. S. Když v nebi rozdávali krásu, šel 2x, moudrost už se mu potom do batohu asi nevešla;-)

Lojzík 13.08.2018

Verbální? Mám spolubydlícího, toho si můžou užít, huba plná keců, do chlapa daleko.

Cheri Mary 13.08.2018

Chytrá žena chce chytrého muže. Důležitá je také emoční inteligence. Neřve, nežárlí, problémy řeší konstruktivně, neuráží se, nevzteká a nevydírá. P. S. A taky ho zajímá, jak se jeho žena vlastně má. Jak prosté... ;-)

helus 13.08.2018

Myslím,že inteligence je jen jedna.

Cherrynka 13.08.2018

Já bych to dala do jednoho.. proste jen inteligence

glady 13.08.2018

znám jen jednu inteligenci....prostě INTELIGENCI

vera 12.08.2018

Takže inteligence je "nějaká" a "verbální"?

Jakub vera 13.08.2018

Ne, inteligenci lze rozdělit do více kategorií, a pokud je rozdělujeme, tak není žádná "nějaká", ale všechny jsou v konkrétní škatulce, která vyjadřuje určité schopnosti - např. sociální nebo kreativní. Ne všechny druhy inteligence ovšem jdou stejně dobře měřit a porovnávat, nejlépe se měří matematická a logická, tam je to poměrně snadné. Ovšem pokud vezmete takový test, a dáte ho třeba geniálnímu lingvistovi, tak vážně hrozí, že v testu inteligence založeném na matematice dost pohoří - jeho inteligence tedy zjevně musí spočívat v něčem jiném. A pro to to začaly některé školy dělit podle určitých základních vlastností. Obecně lze říci, že génius vyniká zpravidla v jedné z nich, ovšem často je to vyváženo nižší úrovní jiné - jistě znáte případy lidí mimořádně nadaných v jednom směru, kteří se o sebe nejsou schopni postarat v praktických věcech, nebo neumí řešit osobní vztahy. Z těchto důvodů, a důsledků z nich pramenících, je snaha odlišovat různé druhy inteligence.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat