Komentáře k článku

konatovka 04.04.2019

Můj partner o mobil nestojí, vždy se na něj zlobím, ať ho s sebou nosí a on mi odpoví: "A na co mi bude", je to marné, je to marné.:-O

Jura 02.04.2019

Telefon je jako oheň dobrý sluha ale špatný pán. Taky si ve chvíli klidu jako třeba teď prolezu co mne zajímá pokud něco scháním prolezu bazary atd. ale moji mladší kolegové to maj snad přilepené na xicht. Má to i vtipnou stránku věci protože samozřejmě na mobilu prohání holky a jsou v tom virtuálně veleůspěšní, sranda nastane pokud se mnou jedou na nákup po skladech a maj cokoli řešit s reálnou živou hezkou ženskou v reálném světě, to je srandy kopec.

ovace 30.03.2019

vůbec by mě nenapadlo kontrolovat partnerce mobil

Kočička 30.03.2019

Přesně tohle mám doma. Jen ještě okořeněné střídáním počítače a Playstation. Místo pozdravu slyším jen rozčilování se u hry. Je to neustálé sledování zpráv, videí na YouTube nebo na Facebook a navíc k tomu nechybí dopisování s kamarádkou. Takže řešení je jednoduché. Konec vztahu. A jít ven do přírody s někým kdo není závislý.

helus 29.03.2019

Nejsem závislá na telefonu,ani manžel ne.

J.K. 28.03.2019

Osobně jsem tedy dosud chytrým telefonům nepodlehla, abych pravdu řekla, mám vůči nim výrazný odpor a dokud to půjde, žádný si ani nepořídím. Žiju už dlouhé roky sama, takže nějaké kontroly odkudkoli mi nehrozí ani kdybych takový telefon měla.

Marika 28.03.2019

Přesně toto mám doma. S partnerem jsme osmý rok. Je nám 40. Již dva roky se věnuje pouze svému mobilu. Můj mi přitom klidně neváhá prolézt. Je to velmi sprosté a uráží mě to. Samotnou by mě to nikdy nenapadlo a nedělám to. S mobilem se zavře na 30 i více minut na WC. Má jej neustále před sebou, když něco říkám, musím k němu a 2 x to zdůrazňovat, než vůbec zachytí, že na něho mluvím. Nakonec stejně řekne, že jsem mu věc nikdy neříkala - prostě informaci eliminoval - jeho mobil je důležitější. V posteli si hraje hry a to tak dlouho, že já usínám a on se teprve "vzpamatuje" - že jsem vůbec vedle něho. Mívám opravdu velký vztek a ten jeho "poklad" bych nejraději rozmlátila na kusy. Na mé četné domluvy se tváří jako děcko, které jeho matka otravuje a on si na mobil nenechá sáhnout - je to to nejdůležitější, mnohem více, než já. Stejně se chová i když je u nás návštěva, které se nevěnuje, jen si cvaká... Poradí mi někdo, co s tím, prosím? Situace je více, než zoufalá!

Rob Marika 28.03.2019

Mariko, bez legrace, vyhledat terapeuta, je to asi závislost jako každá jiná ...

Marika Rob 29.03.2019

Já vím, terapeut... S povahou mého partnera, který ví všechno nejlíp to nepůjde. Prostě by mě poslal do háje. Navíc mám zkušenost s dovolenou, kde jsem se snažila, aby mobil nepoužíval (koupání v moři a pod.), on však začal hledat konflikty, aniž bych si uvědomila, odkud se to bere. Nakonec jsem byla ráda, že mě nechal na pokoji (vyvolal nesmyslnou hádku a několik dní mě úplně ignoroval) a byl opět se svým mobilem. Zvažovala jsem se odstěhovat, vlastně to poslední dobou zvažuji velice často. Nemohu takto žít a radovat se ze života.

aster Marika 29.03.2019

Vím, o čem píšete - mám doma něco podobného - pořád hltá nějaké zprávy apod. a mě to nemálo štve. Ale od jisté doby si dává pozor - jednou jsme šli do hospody na oběd, on vytáhl krám a začal se v něm vrtat a na moje upozornění reagoval "okamžik, jen chvilku" tak jsem vstala a posadila jsem se k vedlejšímu stolu ke třem chlapíkům zhruba v mém věku, kteří popíjeli pivo - samozřejmě jsem se nejdřív otázala, jestli můžu a proč to dělám - měli z toho slušnou psinu a hlavně poté, co manžel zjistil, že jsem jinde, než mám být...druhá příhoda o cca půl roku později na dovolené - to jsem vzala kytaru a šla si sednout na molo - o společnost jsem brzy neměla nouzi a dokonce se objevilo i víno a rakija - to už manžel hodně zbystřil a po ostré debatě uznal, že to přehání. Takže mobil vždy na požádání odloží - ale musím to říct. Je to jakýsi kompromis, ale nevím, jestli by to u vás fungovalo, protože já jsem rebel a značný a váš manžel je už asi opravdu závislý...otázka je, jestli by si vaší nepřítomnosti všiml - já jsem tenkrát byla rozhodnuta, že pokud nepřijde, pojedu další den s partou na výlet na jachtě a miláčkovi nechám jen peprný vzkaz na stole...naštěstí to nebylo třeba. Přeju vám hodně štěstí - fakt by se měl léčit.

Danka 28.03.2019

To je hulvátství, které přeroste do závislosti. A ta blbá anketa u článku? Mobil je soukromá věc tak jako dopisy. Když někdo četl cizí soukromý dopis bez dovolení, tak porušil de fakto zákon - právo na soukromí. S mobily je to stejné. Je třeba vychovávat děti k respektování soukromí. Šňupat někomu v mobilu je jako přehrabovat se v cizí peněžence. Naprosto nepřípustné.

mira 28.03.2019

Chodím na obědy do restaurace a je tristní, když vedle vás každý den usedá parta lidí z práce nebo velmi často čtyřčlenná rodina a za celou dobu oběda spolu nepromluví, protože každý zírá do svého mobilu. Neumím si představit, že bych takhle existovala.

Honza mira 28.03.2019

Lidé sahají po jednoduchých věcech. Dnešní svět je postavený na hlavu a to díky lidem, kteří vydělávají velké peníze na lidské omezenosti. Paradox je, že postižení lidé touto závislostí To o sobě ví a nechtějí s tím nic udělat.... Je to jejich slabost.

Rob mira 28.03.2019

Spíše co s tím jako společnost budeme dělat ?

glady 28.03.2019

závislost na mobilech je děs

Jankava 27.03.2019

Hodně mi to vadí,když návštěva neustále mobiluje místo aby komunikovala se mnou.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat