Mileniálům krachují vztahy. Kvůli závislosti na mobilech

27.03.2019 | Vztahy

Britští sociologové a psychologové mají nové pojmy. A to díky mileniálům, kteří jsou závislí na chytrých telefonech. Neustálá potřeba nořit se do těchto technologií totiž vede k ostentativní ignoraci partnera a odpoutávání se od vztahu. Jenže ačkoli může být protějšek sám závislým na mobilu a neustálé online komunikaci, ignorací partnera sám trpí. Podle britských sociologů polovina vztahů mileniálů krachuje právě kvůli této závislosti.

Britští rozvodoví právníci tvrdí, že polovina manželských dvojic ve věku pětadvacet až pětatřicet let, které se rozvádějí, uvádí jako důvod ignoraci partnerem, který je závislý na svém chytrém telefonu.

Nejen mileniálové

Britští sociologové tak přišli s pojmy jako phubbing – phone snubbing. Tedy ignorace kvůli mobilu neboli mobignorace. 

Ale tento problém se týká i ročníků starších, jen v menší míře. Nicméně na mobignoraci už si stěžují i rodiče mileniálů, kteří jsou aktivními uživateli chytrých telefonů. Mezi mileniály je ale nejvíce těch, kteří kvůli závislosti na technologii nejsou schopni vést řádný vztah. A mezi nimi je také nejvíce těch, kteří virtuálně podvádějí svůj protějšek a vedou nevhodnou sexuální konverzaci s někým, s kým stálý milostný poměr nemají.

Mobil místo partnera

Z únorového průzkumu provedeného ve Spojném království u dvou tisíc dospělých vyplývá, že ve většině dotázaných mobil v ruce partnera vyvolává nedůvěru, pochybnosti a podezření. A to především proto, že všichni mají osobní zkušenost s tím, co chytré telefony umožňují a jak snadné je s jejich pomocí nebýt vůči partnerovi loajální.

„Některé páry dnes tráví více času v posteli s mobilem v ruce než něžnostmi s partnerem. Lidé s telefonem spí, jí, hrají si, a dokonce s ním i promlouvají, mají s ním doslova vztah, kterým nahrazují vztah s živým člověkem,“ tvrdí advokátka Amanda Rimmer z právní společnosti Stephensons Solicitors, která průzkum financovala.

Dvanáct minut kontroly

Podle společnosti Ofcom tráví dospělý člověk jen neustálou kontrolou svého mobilu – zda nedorazila nějaká zpráva – v průměru dvanáct minut z celého dne.

Psychologové z University of Kent tvrdí, že závislost na chytrém telefonu má každý, kdo se nedokáže vzdát internetu, má strach, že mu něco uniká a není schopen se ovládat neustálou potřebu kontrolovat telefon. Lidé závislí na chytrém telefonu jsou také těmi, kteří nejčastěji kvůli telefonu ignorují své protějšky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat