Dělejte na lidi dobrý dojem

14.10.2021 | Vztahy

Říkají vám vaši kamarádi po několika letech přátelství, že z vás měli špatný dojem, když se s vámi poprvé setkali? Nemusí to být nutně vinou vaší osobnosti, někdy se stačí zaměřit na drobné detaily.

Pozor na výraz obličeje

Když někoho poznáme, jako první si všímáme jeho výrazu a toho, jak na nás reaguje. Neutrální, až nepřátelský výraz může být příčinou špatného prvního dojmu, který na neznámou osobu uděláte. Pokud se s někým seznamujete, vždy se na něj usmívejte a snažte se tvářit mile. I vřelý stisk ruky udělá mnoho. Mdlé podání ruky nepůsobí vůbec dobře, naopak příliš velký stisk vyvolává dojem agresivity. Pozor na to!

Vtipy stranou

Ačkoli jste od přírody veselá kopa, je vždycky lepší nejprve člověka lépe poznat, než se pustíte do vymýšlení vtípků na jeho osobu nebo metání sarkastickými poznámkami. Lidé si o vás mohou pomyslet, že jste nafoukaní a arogantní. Ne každý má pochopení pro stejný druh humoru, jako vy.

Nebuďte příliš otevření

Možná máte rádi, když jsou k vám lidé upřímní a stejně tak jste upřímní a otevření i vy. Ne vždy je to ale ku prospěchu. Ne každý se chce na prvních schůzkách svěřovat a radit ohledně jeho života a stejně tak je ani moc nezajímá příběh váš vlastní. Takové hovory patří mezi skutečné přátele. Nevnucujte lidem váš názor a nesnažte se shazovat ty jejich, i když se vám sebevíc nezamlouvá.

Nebuďte zvědaví

Na první schůzce se nikdy nikoho nevyptávejte kolik má dětí, jaké má auto, telefon, jestli je svobodný či nikoli, nedej bože jaká je výše jeho platu a podobně. Člověk ve vaší společnosti si pak může připadat jako u výslechu. Snažte se tedy být taktní a bavte se třeba o počasí. Hlavně netlačte na pilu, pokud osobu naproti vám zaujmete, jistě se dříve nebo později dozvíte všechno, co vás zajímá.

Nikdy nelžete!

Tři vykřičníky jsou v nadpisu zcela záměrně. Možná máte dojem, že je váš život příliš obyčejný, ale věřte tomu, že ať už si vymyslíte cokoli, vždy se na to přijde. A odhalená lež je vůbec to nejhorší, co můžete do nového vztahu či přátelství vnést. Jednak jste okamžitě za hlupáka, což by možná ještě nebylo tak hrozné, především jste ale za lháře a to vám už nikdo neodpáře.

Zdroj: https://www.themuse.com/advice/8-secrets-to-making-a-great-impression-on-anyone, https://thebritishschoolofetiquette.com/7-steps-to-making-a-great-first-impression/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat