Vztah na dálku je zkouška ohněm

Vztah na dálku – to je především o vzájemné důvěře. Ale také o mistrném zvládání loučení a nakonec i o každodenním odloučení od partnera. Pokud se to týká právě vás, přinášíme tipy, jak takový vztah zvládnout.

Vztah na dálku, nebo i jen víkendový vztah, může být psychicky velmi vysilující. Pocit štěstí, kdy se partner konečně objeví ve dveřích, následuje o několik dní později zase pocit smutku při loučení. A to se opakuje stále dokola.

Společný čas dokáže ledacos vykompenzovat, ale co s pochybami, které vás pronásledují mezi tím? Všechny, kdo takový vztah zažili nebo právě zažívají, určitě už napadla otázka – Proč to vlastně dělám? Stojí to za to?

Myslete pozitivně

Univerzální recept na šťastný vztah v tomto případě sice mnoho nepomůže, ale přesto, tak jako v celém životě, budete mít s pozitivním přístupem napůl vyhráno. Protože až se smíříte s faktem, že každý večer nebudete usínat vedle milované osoby, zjistíte, že takový vztah na dálku může mít i svoje výhody.

Buďte nezávislí

Tohle samozřejmě není žádné tajemství, a je dokonce většinou párů žijících odděleně zmiňováno jako největší výhoda. Protože váš společný čas je přesně ohraničen, můžete se v tom zbývajícím věnovat svým koníčkům, aniž byste museli mít špatný pocit z toho, že díky nim zanedbáváte partnera. Nebudete se pak cítit tak sami a neupadnete například do nezdravé závislosti na druhém.

Sdílejte svůj den

Pokud je to možné, buďte spolu v denním kontaktu. Vyprávějte si vtipy nebo i banální historky, které se vám přihodily. Co by vám totiž mohlo ve vztahu na dálku chybět, je sdílení běžného dne. Není ovšem nutné permanentně sedět u mobilu. Na druhou stranu každého potěší třeba i krátká zpráva, která znamená, že na toho druhého myslíte.

Důvěřujte si

Říkáte si „důvěřuj, ale prověřuj“? To možná platí v jiných oblastech, ale určitě to není základ zdravého vztahu. Co ale dělat, když váš partner je stovky kilometrů daleko a vy už zase máte ten neodbytný pocit v břiše? Pokuste se na svoje emoce podívat s odstupem a přemýšlet o nich racionálněji. Potkává se partner s novými lidmi, které neznáte? Máte strach, že vám partner zatajuje něco, co byste se díky vzdálenosti nedozvěděla? Změnilo se jeho chování k vám?

Zkuste si stejnou situaci představit obráceně. Vy jste se určitě také seznámila s někým novým, aniž by si partner musel dělat starost. Možná se vám také už stalo, že jste se během dne neozvala, a to jen proto, že jste měla hodně práce. Každá situace se dá vždy vysvětlit, a to dokonce mnoha způsoby.

Jedno je ale jasné. Vztah na dálku je velká zátěž pro obě strany. A určitě by ani jeden z vás neobětoval hodiny strávené na cestě, kdyby mu to za to nestálo. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat