Ženská intuice má hodně dlouhé ruce

Máte pocit, že je vám partner nevěrný? Nová studie přináší možná nový pohled a ukazuje, jakým opravdu překvapujícím způsobem můžete celé věci přijít na kloub.

Nevěra ve vztahu je velmi častým důvodem rozchodu, i když stát se může každému z partnerů. Dokáže často zničit nejen důvěru jednoho k druhému, ale i vzájemný respekt. Ovšem i s obviněními bez důkazů by měl být člověk opatrný. Při špatné interpretaci by totiž mohly významně zničit city partnera a způsobit nechtěnou odtažitost. Ale pokud jste velmi žárliví a k tomu ještě nedůvěřiví, pak určitě v každém partnerově zvláštním jednání jistě vidíte možnou nevěru. Chcete si být jistí, jestli je vám (ne)věrný? Tak podle téhle studie to prý jde.

Jak usvědčit nevěrníka

Studie (1) z odborného časopisu „Personal Relationships“ popisuje, jak vědci z jisté americké univerzity s pomocí 51 studentů přišli na novou teorii. Podle ní by měly páry, které chtějí důkaz o věrnosti nebo nevěře partnera, věřit intuici cizích lidí! Kvůli pokusu museli nejdříve studenti vyplnit dotazník ohledně jejich vztahu a věrnosti. Pak byly páry nafilmovány, kdy jeden z nich měl zavázané oči a musel namalovat obrázek, ke kterému mu ten druhý dával pokyny. Na tyto krátké filmy se pak podívali úplně cizí lidé. A zdá se prý neuvěřitelné, že následně vždy správně rozhodli o věrnosti nebo nevěře každého vztahu.

Cizí to ví nejlépe

Nový výsledek studie (1) tedy potvrdil to, co věděly už naše babičky. Totiž že člověk, který nemá v žádném možném případě s párem nic společného, dokáže skutečnou situaci posoudit nejlépe. Díky neutrálnímu a střízlivému pohledu je pro něj snadnější rozpoznat možné napětí a nespokojenost nebo nesoulad mezi partnery. A přitom nejsou ovlivněni osobní vazbou nebo pospolitostí s párem.

Pokud si tedy chcete být partnerovou věrností jistí, a bohužel mu nevěříte natolik, aby jeho slovo pro vás mělo váhu, zastavte příště na procházce v parku nějakého nahodilého kolemjdoucího. Pokud vám vaši domněnku o partnerově nevěře potvrdí, pak máte doma asi skutečně proutníka a stačí mu jen zabalit kufry. Nebo nemáte, ale to už asi bude stejně jedno, protože po tomhle si ty kufry jistě zabalí rád sám...(2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5657619/, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat