Názory druhých by rozhodně neměly zatěžovat vaší mysl

Zalíbit se ostatním může být z dlouhodobého hlediska pěkně namáhavé. Buďte raději sami sebou a na mínění druhých raději moc nedejte! Že to jde jen těžko? Tak s našimi tipy vám to půjde lépe!

Samozřejmě chcete, aby vás ostatní akceptovali, aby vás měli rádi a naslouchali vám. Ale když je tohle přání tak silné, že už přestáváte být sami sebou a měníte se k obrazu druhých, je na čase přestat s tím být nejlepší, nejkrásnější a nejúspěšnější!

Dívejte se na věci střízlivýma očima

To znamená, že nebudete moc přemýšlet o tom, co si o vás myslí ostatní, když budete vědět, že ostatní o vás vůbec nepřemýšlejí. A přesně tak to je! Většina lidí nemá tolik času, aby se zabývala ještě vámi, protože mají svoje vlastní problémy. Opravdu si myslíte, že někdo má tolik času, že ho může investovat do neustálého přemýšlení o druhých?

Prověřte svůj způsob myšlení

Lidé mají tendenci přemýšlet spíše negativně. Například že v běžných situacích potlačují to dobré, ale naopak do popředí vyzdvihují to špatné. Ujistěte se tedy, že si nevykládáte věci špatně a nenechte se oklamat vlastními emocemi.

Rozlučte se s perfekcionismem

Rozlučte se velmi rychle s myšlenkou dělat vždycky všechno správně, protože to je prostě nemožné. Nejenže perfekcionismus je jen iluze, ale také proto, že většina lidí má problém spíše se sebou samými, takže vy v jejích očích nikdy nemůžete udělat všechno správně.

Poznejte sami sebe

Co máte rádi? A co chcete? Rozhodujete se podle toho, co opravdu chcete vy nebo abyste udělali dojem na druhé? Odvažte se vyzkoušet nové věci a ptejte se „Co bych udělal, kdybych vůbec nepřemýšlel o tom, co si o mě budou myslet ostatní?“

Najděte si spřízněnou duši

Existují totiž lidé, kteří si vás budou vážit za to, jací jste a co děláte. Neztrácejte čas tím, že budete trávit svůj čas s lidmi, jejichž představám nebudete nikdy odpovídat. Zůstaňte raději autentičtí a najděte si opravdové přátele.

Nebojte se rizika

Vědomě se pustit do rizika nebo narazit na odmítnutí je možná v prvním okamžiku trochu děsivé, ale rozhodněte se, co je pro vás důležité a věřte si. Ostatně nemohli bychom se rozvíjet, pokud bychom jednali vždy jen na jistotu. Právě překonávání rizik a překážek nás posouvá ve vývoji stále dál.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat