Pro flirtování je stále nejdůležitější vzhled protějšku

30.05.2020 | Vztahy

Největší úspěch při flirtování v případě obou pohlaví mají lidé s nadprůměrně dobrým vzhledem. Atraktivní zjev je pro muže i ženy nejsilnějším stimulem. Nicméně ženám imponuje také poměrně stejně silně mužova inteligence a vlídnost. V každém případě se vyplácí netlačit na pilu a jít na flirt poněkud ležérně a s humorem.

Psychologové z Kypru zkoumali flirtování u osmi set dospělých dobrovolníků. Z analýzy vyplývá celkem jasně jedno, muži i ženy nejsilněji podléhají lidem nadprůměrně atraktivním. Pro ženy je ale také důležité, aby byl hezoun inteligentní a měl smysl pro humor. A velmi přitažlivé pro ně je, když je bohatý.

Správná technika

Technika flirtování přitom nesmí být urputná. Největší úspěch mají lidé, kteří na to jdou ležérně, nenuceně. Nevyplácí se být příliš nervózní ani příliš suverénní.

Podle autorů je na prvním místě vzhled, následují smysl pro humor a inteligence. Muži ale dávají výrazně přednost vzhledu před inteligencí. Další výhodou je, když dokáže být člověk trochu tajemný a šarmantní. To účinnost flirtu výrazně zvyšuje.

Starší generace si také cení dobrých způsobů a vychování.

„Umět udělat dobrý oční kontakt a také mít příjemnou tělesnou vůni flirtování velmi usnadňuje. Umět vyvolat dojem tajemna a být originální je pro flirtování velmi účinné,“ tvrdí sociální psycholog Menelaos Apostolou z University v Nikosii.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat