Single lidé někdy doslova vztahy sabotují

06.07.2020 | Vztahy

35, 40 let a pořád bez stálé známosti a bez rodiny? Nic neobvyklého! Které komplikace stojí v pozadí a kdy už se bát o vlastní štěstí?

Fenomén singles. Podle aktuálních statistik svobodných lidí neustále přibývá, a to hlavně mezi jedinci mezi dvacítkou a čtyřicítkou. Sami o sobě říkají, že zatím nenašli tu pravou polovičku, také chtějí budovat kariéru a v neposlední řadě na ně společnost již dávno neklade takový tlak ohledně založení rodiny. Je tu však ještě dalších pár věcí, které hrají roli. Někteří vztahy vyloženě sabotují. Z jakých důvodů?

Trauma z dětství

Strach z intimity obvykle pochází z obtížných nebo hrubých rodičovských vztahů a dětských traumat (fyzické, sexuální, emoční). Narušená důvěra a osobní sebedůvěra brání otevřít vlastní nitro. Pokud si jako dítě nesete špatné zážitky, v dospělosti se to zcela jistě projeví. Pro nápravu je vhodné oslovit terapeuta.

Strach z opuštění

Možná si říkáte, že je lepší zůstat o samotě, protože kde nikdo není, tam vás ani nikdo nemůže opustit, když jste nejzranitelnější. Tento přístup je přitom typický pro jedince, kteří trpí hlubokými obavami ze závazků, ze zodpovědnosti a citového připoutání. Mnozí si také myslí, že kvůli partnerství ztratí vlastní identitu.

Bolest po rozchodu

K tomu, aby se člověk vzpamatoval z rozchodu, je třeba čas. Banka Capital One, jejíž závěry uveřejnil britský deník Daily Mail, na to dokonce má kalkulačku. Co rok vztahu, to měsíc rekonvalescence. Byli jste spolu dva roky? Pak se teď dva měsíce budete léčit.

Chuť po svobodě

Jsou i tací, kterým vyhovuje žít si vlastní život. Nechtějí, aby jim do něj někdo mluvil a ovládal ho. Proto si nesmírně cení svobody, kterou považují za to nejzásadnější. (Často se objevuje i problém se snášenlivostí.) Patříte-li k nim, patrně se čas od času setkáte s někým, kdo takový přístup neschvaluje. „Ty ještě nemáš partnera? A co děti?“  Nenechte se vykolejit, je to vaše rozhodnutí.

Mizerná nabídka

Malý, velký, tlustý, tenký. Tak o to by snad ani nešlo, ale když se rozhlédnete okolo sebe, vidíte, že potencionálních partnerů je málo. Buď jsou zadaní, nebo rozvedení (s nechutí cokoli podnikat). V těchto případech seznamovací experti radí poohlédnout se u mladších ročníků. Pokud si žena najde mladšího partnera, společnost se k ní v dnešní době chová tolerantněji než dřív. A sex s ním bývá dobrý!

S kým identifikovat spouštěče?

Buď jak buď, pokuste se rozklíčovat vzorce svého chování (třeba s koučem partnerských vztahů), který je schopný nalít vám čistého vína. Je totiž možné, že jste odsouzeni k cykličnosti, tedy neustálému opakování navyklých zlozvyků. Jestli trvale odmítáte vztahy, i když podvědomě po nějakém partnerovi toužíte, terapie je prvním krokem k nápravě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat