Vousatý muž je pro ženy doslova magnetem

Vousy nejsou jen modní prvek, je to ztělesnění celého životního postoje. Mnoho žen si dokonce myslí, že perfektně střižený vous dělá muže mužem, jiné dokonce tvrdí, že plnovous je ohromně sexy. Nicméně muži s vousy jsou moderní už hodně dlouhou dobu.

Nemůžeme samozřejmě mluvit za všechny, naštěstí má každý člověk jiný vkus. Ale existují ženy, které dávají přednost mužům s hladkými tvářemi. Ty teoreticky už dál číst nemusí. Ledaže by se zajímaly o výsledky vývoje ohledně vousů. Australští vědci totiž ve své studii, která byla publikována v odborném časopise „Psychological Science“, zjistili, jaké účinky mají vousy na sociální interakci.

Agresivní?

V rámci studie byly před účastníky předloženy fotky šťastných a naštvaných obličejů s vousy i bez vousů. Na základě těchto obrázků měli potom účastníci odpovědět, jak nejrychleji to bylo možné, který z obličejů na ně působí radostně a který agresivně. Aby vědci zabránili možným chybám, použili 4 různé fotografie stejného muže.

Výsledek byl, že naštvaní vousatí muži byli mnohem častěji označeni jako agresivnější. Naštěstí existují i další studie, které ukazují, že vousatí muži nemusí být hned spojováni s negativními pocity. Například smutek je lépe patrný u mužů hladce oholených.

Nebojte se hipsterů!

Nezávisle na tom, co bylo zmíněno výše, uvádíme následující varování pro všechny, kteří se trochu bojí i mužů hipsterů:

  1. Pokud se setkáte s hipsterem tváří v tvář, myslete na to, že jeho vousy pouze vyvolávají pocit, že jsou agresivní. Většinou to vůbec neodpovídá tomu, jaký je ve skutečnosti jejich potenciál násilníka.
  2. Připomeňte si, že většina hipsterů by bez vousů byli metrosexuálové. Jen zareagovali na další modní vlnu.
  3. Když oholíte hipstera, vykoukne na vás mladičká tvářička něco přes dvacet! A té se přece bát nemusíte. :)

S vousy na celý život

Ale vážně… Z další studie, která byla publikovaná v časopise Journal of Evolutionary Biology, zase vyplývá, že vousatí muži jsou pro ženy mnohem atraktivnější a dokonce jim dávají přednost i při dlouhodobějších vztazích. Výsledek studie, kde ženy porovnávali stejného muže s různě dlouhými vousy, jen potvrdil starou pravdu, a sice, že ženám se prostě líbí muži se strništěm. Uvedly také, že vousy pro ně znamenají viditelnou hranici mezi mužem a chlapcem, tedy hladinou testosteronu. A to ženy, které hledají dlouhodobý vztah, považují zkrátka za rozhodující a neodolatelné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat