Potoky slz u mužů nečekejte

Nikdo se přece nemusí stydět za to, že má city. Ani muži. A to znamená si i někdy poplakat. Třeba když prohraje jejich oblíbený fotbalový tým. Jen je u toho hlavně nesmí nikdo vidět!

Co je pro ženy naprostou součástí života, tedy pláč, je pro muže ještě stále tabu. Muž chce být totiž pro okolí hrdinou. A tím myslíme každý muž. Dříve to asi bylo pro ně jednodušší. Vzali si oštěp, běželi do lesa a ulovili mamuta. (Pokud se tedy mamut lovil v lese.) Muži riskovali vlastní život, aby nakrmili rodinu, a za to je ženy milovaly. Dnes ale stačí zajít do supermarketu nebo si objednat nákup online s donáškou až do domu. A tak se muži cítí tak nějak nepotřební.

Muži v krizi

V dnešní době muži hledají svůj smysl a jejich status hrdiny jim jednoduše chybí. Asi proto nosí alespoň trenky s Batmanem nebo Supermanem. Proto milují Jamese Bonda. Proto chodí do posilovny. Proto je těší, když se něco rozbije nebo něco nefunguje. Pak nastoupí jako mistři, aby nás zachránili. Ostatně asi proto jsou opraváři spíše muži… A tak to jediné hrdinství, kterým si mohou dokázat, že jsou stále těmi hrdiny z pravěkých dob, je, že udrží svoje slzy na uzdě.

Toxická mužnost

Ženy a muži nemají stejné problémy. Muži přece totiž nemají žádný problém. Problém pro muže nastává tehdy, když neodpovídají „toxickému“ ideálu muže. Když by ukázali svoje city, kdyby se chtěli postarat o děti nebo chtěli nosit sukně. Tedy když nejsou „dostatečně muži“. Muži mají od života úplně jiná očekávání, a pokud se jejich život neubírá tak, jak má, jen zřídka vyhledávají pomoc. Jako muži přece ani nemohou. A tak tahle „toxická mužnost“ zabíjí – ale především muže.

Hrdinové nepláčou

Každá žena občas chce svého muže vidět plakat. Sledují je bedlivě u dojemných filmů, aby snad onu dlouho očekávanou slzu nepropásly. A nebo jim schválně dávají krájet cibuli. Ale hrdinové nepláčou. Nikdy. Nikdy veřejně. Říkáte si – ale je přece úplně v pořádku nechat se unést svými pocity a ukázat svoji slabou chvilku. No právě! SLABOU chvilku… Superhrdina nemá žádné slabosti. Ani slabé chvilky. Kromě kryptonitu samozřejmě. Ale to se nepočítá. A navíc je fakt těžké ho sehnat...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat