Úspěšnému flirtu by měl předcházet dlouhý spánek

Chystáte se vyrazit do baru, abyste se poohlédla po někom, kdo by stál za hřích? Nejdřív se na to pořádně vyspěte, jinak je veškerá snaha o seznámení úplně marná!

Mezi jednoznačně nejčastější lékařská doporučení určitě patří to, že bychom měli spát osm hodin denně. Tedy alespoň pokud chceme mít fungující paměť, dobrou náladu, štíhlé tělo a nižší riziko srdečních chorob i diabetu. Stejně jako další výhody potřebné ke spokojené existenci. Jenže co když tuhle radu pořád považujete za pouhý výkřik do tmy, kolem kterého se dělá mnoho povyku pro nic? Pak asi můžete zapomenout na pestrý společenský život. Ale pohřbíváte i šance na seznámení s mužem vašich snů!

Ponocování jako důvod být single?

Američtí vědci z Kalifornské univerzity nedávno učinili zajímavou studii, v níž se zaměřili na to, jak může nedostatek nočního odpočinku ovlivnit mezilidské vztahy. Výsledek? S trochou nadsázky by se dalo říct, že kdo nespí dost, ten je odsouzen na život v osamění, a to bez možnosti vysvobození.

Prokázaly to psychologické testy několika stovek zúčastněných respondentů z řad vysokoškolských studentů. Z těch totiž vyplynulo, že mozky těch, kteří trpí spánkovou deprivací, vykazují sníženou aktivitu v oblastech, jež podporují sociální interakce. A pozor, tohle kupodivu není jediný výzkum s tak jednoznačnými výsledky, které staví pyžamo do zcela nového světla.

Deprese jako nepřítel randění

Že má absence spánku drtivý dopad na seznamování, to zjistil i jiný tým amerických vědců, který své poznatky zveřejnil v magazínu Neuropsychopharmacology. Z těch bychom se dozvěděli, že lidé, co v peřinách tráví zoufale málo času, zpravidla bývají unavení, oslabení a náchylnější k depresím, kvůli čemuž se uzavírají v domácí izolaci. To samozřejmě vylučuje jakoukoli možnost osobního kontaktu a prohlubuje propast osamělosti, z níž často nachází východisko až odborná pomoc. Pravidlo úspěšného lovu tedy zní? Co se týká vztahů, všechno začíná i končí v posteli…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat