Když je rozchod tou správnou volbou

10.08.2020 | Vztahy

Možná si to nechcete přiznat a bojíte se samoty a zítřků. Ale co když váš vztah už dávno neklape, jenom vy to nevidíte? Nešlapejte si po štěstí a rozejděte se. Takhle poznáte, že se vaše nitro doslova užírá!

Tak dobře, vášeň mezi vámi se dávno ustálila, ale i tak to mezi vámi jiskří. V posteli si vyhovíte a oba chcete od života to stejné. Takhle to jde den po dni, měsíc po měsíci a třeba i rok po roce. V téhle době partnerského útlumu je těžké všímat si detailů, které podkopávají vaše štěstí. Všechno se totiž zdá být tak nějak zajeté a fungující. Jak ale člověk pozná, že si něco nalhává? Před těmito signály varují všichni kouči partnerských vztahů. Jsou-li vám povědomé, zvažte rozchod, neboť vás brzdí!

Pořád dokola se zabýváte stejnými problémy

Kdysi vás podvedl, nebo vy jeho. Pořád to máte v sobě a při každé hádce cyklicky připomínáte, co se tehdy stalo, aniž byste oba došli k účinnému řešení problému, kupříkladu návrhu na návštěvu poradny. Místo toho opakujete argumenty, které už několikrát zazněly, a někdy navíc dokonce i zamítáte mírová řešení. Takový proces je však nesmírně vyčerpávající a znemožňuje pohnout se z místa. To je konečná stanice!

Svoboda vás vzrušuje

Není to past, která by vás naplno pohltila. Podvědomě vám však šestý smysl dává signály o tom, že vztah neklape podle představ. Najednou závidíte té slečně z romantické komedie, že je single. Do snu se vám vkrádají příběhy o nezávazném sexu, nocích plných vzrušení a novým, osvobozujícím zkušenostem na poli flirtu a vztahů.  Tohle v pořádku není, projevují se vaše skryté touhy po změně.

Za partnera se stydíte

Tak protějšek se nikdy moc neuměl chovat, když jste spolu vyrazili ven. Jenže doteď vám to nějak extra nevadilo (růžové brýle udělaly svoje). Teď se však situace změnila. Stydíte se za to, co říká, jaké má názory, jakým způsobem mluví s vašimi přáteli, nebo objednává jídlo u číšníka. Nedokáže překousnout, že zase nedal spropitné, a navíc si opět dopřál o dvě, tři piva víc, než snese. Tak vypadá averze, která bývá předzvěstí rozhodnutí. Skutečně chcete v takovém partnerství zůstávat? Rozchod vám s největší pravděpodobností uleví.

Necítíte vášeň

S emočním a citovým distancem přichází i odtažitost sexuální. Máte-li pocit, že se do milování musíte nutit, je to začátek konce. Dlouhodobou sexuální nechuť (nikoli chvilkovou indispozici) považujte za výmluvný znak toho, že se jako single budete cítit mnohem lépe.

Nemůžete se rozhodnout

Nevíte, jestli na tu dovolenou jet chcete, nebo ne. Vzor tapety do ložnice, respektive její výběr, vám dělá problémy. Jako by vás něco brzdilo a nedovolovalo správně se rozhodovat. Někdo takový stav popisuje jako partnerskou paralýzu a neschopnost pohnout se z místa. Opět platí, že trvá-li něco takového delší dobu, nitro vám signalizuje nespokojenost. Vyslyšíte ho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat