Jednání bez přetvářky s nesympatickými lidmi

Neumíte se přetvařovat? Nevadí! S následujícími triky můžete být milejší i k lidem, které nemáte zrovna v lásce – aniž byste se museli přetvařovat!

Proč být taky milá, že? Některé lidi prostě mít rádi nemusíte! A zpravidla máte vlastně pravdu. Problém nastává, když s těmi nesympatickými lidmi vyjít musíte. Například proto, že se vaše sestra rozhodla si ho vzít, protože vám denně prodává pečivo, vaše kamarádka si někoho takového najednou přivede na schůzku s vámi nebo proto, že s ním musíte strávit 40 hodin týdně v jedné kanceláři…

A přesně pro takové případy máme následující triky, které vám pomohou zabránit nechtěným „scénám“.

Chyťte se za nos

Asi to nebudete slyšet zrovna rádi, ale pokud nás něco štve na jiných lidech, říká to téměř vždy něco o nás samotných. A stejně to platí i o lidech, které nemáme rádi. Možná žárlíte, že ten týpek tráví více času s vaší nejlepší kamarádkou než vy? Nebo byste možná ve skrytu duše také chtěli někdy být tak nepřátelští jako ten věčně naštvaný prodavač? Přemýšlejte o tom – v ideálním případě se od nich můžete i něco naučit.

Zachovejte si chladnou hlavu

Zcela upřímně – zaslouží si ten člověk, kterého nemáte rádi, abyste mu věnovali tolik energie a emocí? Pravděpodobně ne! Zkuste svoje pocity při jednání a ve vztahu s ním podle možností udržet mimo a podívejte se na to pragmaticky: Je prostě momentálně ve vašem životě a je plně ve vašich rukou, abyste z toho získali to nejlepší.

Podnikněte spolu něco hezkého

Jasně, nemáte asi moc náladu trávit s tím otravným kolegou ještě i polední přestávku nebo jít se svým arogantním švagrem do zoo – ale možná to dokáže vaše pocity trochu zmírnit. Když s nesympatickým člověkem zažijete něco pozitivního, může to váš negativní postoj oslabit, nebo dokonce proměnit na opačný. Tak co třeba pozvat příště toho strašného prodavače na kousek koláče…?

Změňte úhel pohledu

No jasně – pořád jste to vy, kdo by se měl snažit a s druhými soucítit… Ale na druhou stranu – o vás přece také jde. Vy máte zájem na tom s tím druhým vyjít. Takže zkuste se jednoduše vžít do druhé osoby. Je její arogantní chování opravdu tak jasné? Nebo se za tím skrývá spíše nejistota? A i když ani potom ho nebudete mít rádi – trocha citového tréninku je dobrá pro emoční inteligenci!

S humorem jde všechno lépe

Když nic nepomáhá, pomůže jen jedno – humor! Proč byste museli být tak úzkoprsí a brát život tak vážně? Proč se rozčilovat, když se můžete i smát? Nebo snad nemáte smysl pro ironii osudu?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat