Udržte si šťavnatý vztah i po několika letech

01.10.2020 | Vztahy

Jste spolu už nějaký ten pátek a vy máte strach, zda se svému partnerovi ještě stále líbíte. To, jestli se bude nebo nebude dívat po jiných, záleží na mnoha faktorech. Máte svoje tajné zbraně, které vás vztah udržují v bezpečí?

Hormonální bouře ze začátku zamilovanosti se uklidnila, čelíte běžnému životu a starostem. Již nejste sexem unavení milenci, ale parťáci na život a na smrt. Býváte k sobě uctiví a pozorní? Tak přesně na takovém vztahu má smysl pracovat, rozvíjet ho a udržovat šťavnatý. Kde totiž nic není, ani smrt nebere.

V případě, že k vám protějšek dávno nic necítí, urážení považuje za běžnou věc a zároveň s vámi manipuluje, je snaha o to, jak pro něj být atraktivní, kontraproduktivní. Pokud ho však skutečně chcete přitahovat, záleží čistě na vás. Co všechno je nutné zvládnout?

Starejte se o sebe

V dlouhodobých vztazích pohodlnost vítězí nad atraktivitou. Ve fázi randění by vás ani nenapadlo obléknout si vytahané flanelové pyžamo a nenalíčit se na společnou večeři. Po pár měsících nebo letech je však všechno jinak. Pokud pro partnera chcete být návykovou substancí, snažte se vypadat co možná nejlépe. Hezky se oblékejte, udržujte sexy svoje nehty a vlasy, zase se dostaňte na svoji původní váhu před dětmi. Bochánky okolo břicha skutečně nejsou sexy!

Voňte mu

Pro naše předky bych čich velmi důležitý, je totiž neomylným nástrojem ovlivňujícím podvědomí, na což se v dnešní době dost často zapomíná, zvlášť v souvislosti s feromony. Feromony jsou přírodní chemické látky vytvářené organismem. Mění nastavení mozku, ovlivňují psychiku, proto také fungují jako sexuální dráždidlo.

Vylučují se potem, přičemž hlavním zdrojem je podpaží. Přirozená vůně tak ke svádění obvykle stačí, musí se však důsledně dbát na osobní hygienu. Pečujte i o svoje intimní partie, jejichž „aroma“ určují především mikroorganismy, které se v ní nacházejí, ale i používaná kosmetika, materiál spodního prádla nebo strava (pozor si dejte na aromaticky výraznější potraviny, jako je cibule, pálivé koření, česnek, červené maso, kari, kmín, brokolice nebo květák).

Projevujte obdiv

Ženy potřebují péči, muži zase obdiv a úctu. Je jedno, čím se živí. Všichni do jednoho touží slyšet, že to, co dělají, dělají dobře – a že je na ně jejich partnerka hrdá. Proto toho svého aspoň občas pochvalte, vyjádřete mu, co pro vás znamená – a věnujte mu čas bez sledování televize nebo mobilu. (Právě společně strávené chvíle jsou v současnosti nejcennější komoditou.)

Vytvářejte pozitivní energii

Každý den není posvícení, špatný den v práci s dobrou náladou zatočí raz dva. Co se však týče vztahů, je dobré v nich udržovat pozitivní energii, jak jen to jde. Roztomilý vzkaz na ledničce, večeře při svíčkách, masáž, návrh na vyzkoušení nové erotické polohy… I v drobnostech, které partnera udržují ve slastném napětí a očekávání, je nesmírná síla.

Nehrajte si na jeho matku

Protějšek už jednu maminku má. Nemusíte mu připravovat svačinky, mluvit na něj zdrobněle, zašívat mu roztržené trenýrky a ani ho doprovázet do práce. Stačí, když se budete chovat jako jeho partnerka, ne ošetřovatelka. Jo a taky jej místo „taťko“ nazývejte křestním jménem – stejně jako v počátcích randění. Tímto trikem se do vztahu navrací jiskra.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat