Výběr toho pravého svatebního svědka

04.01.2021 | Vztahy

Máme-li před svatbou, dříve či později přijde na řadu výběr svědka. Ačkoli se mnoho nastávajících ženichů a nevěst povinnostmi, které k této roli patří, příliš nezaobírá, měli by se zamyslet nejen nad tím, jak je jim člověk blízký, ale také nad tím, jaké jsou naše očekávání, požadavky a s tím související organizační i časové možnosti vybrané osoby.

Volba musí být jasná

Nebudeme vám radit, abyste si vybrali sestru, nejlepší kamarádku nebo známou, které jste svědčila vy a teď vás hlodá svědomí, jestli byste jí to neměla oplatit. Jen vy víte, kteří lidé jsou na takovou pozici vhodnými adepty. Jenže někdy se jmen sejde víc, a vy nevíte, jak se rozhodnout. V tom vám poradit můžeme. Nejprve se zamyslete, kdo z nich je vám nejbližší, komu svěříte ta nejhlubší tajemství a na koho se vždy můžete spolehnout. Také některé nepříjemné vlastnosti nemusí být vždy na škodu. Správný svědek by vám měl například umět otevřeně říct, jestli vám vybrané šaty sluší a ne vám mazat med kolem pusy. To jsou tedy dva základní faktory pro výběr svědka – kvalita přátelství a upřímnost.

Napište cvičný proslov

Pokud vám přesto v seznamu zůstává více jmen, zkuste se na situaci podívat jejich očima. Zkuste vymyslet svatební proslov každému, kdo na seznamu zbyl. Máte mnoho společných zážitků a vlastností o kterých můžete dlouze hovořit? Přemýšlíte o nich s úsměvem na tváři a rádi byste o nich ostatním řekli? Víte, co má každý ze seznamu rád a co naopak nesnáší? Pokud máte potíže se sestavením byť krátkého proslovu, zřejmě bude mít osoba na opačné straně úplně stejný problém.

Svědek není svatební koordinátor

Popřemýšlejte také nad tím, co od svědka očekáváte. Toužíte po pompézní rozlučce, chcete ho mít při ruce při každém rozhodnutí ohledně plánování svatby, očekáváte, že zabaví vaše hosty svatebními hrami nebo snad ještě více? Tak pozor! Ne každý na to má náturu a čas. Stydlivá kamarádka jen těžko bude za mikrofonem vyhlašovat tombolu a sestřenice z druhého konce republiky vás jistě nedokáže doprovodit do každého butiku nebo obchodu se svatební dekorací. Myslete na to, až si mezi adepty budete vybírat toho pravého. Ale pozor! Pokud máte dojem, že svědek zastane roli svatebního koordinátora, jste na omylu! Nezapomínejte, že jste si ho vybrali proto, že je vám nejbližší. Má právo se z vaší svatby radovat a oslavu si užít stejně jako ostatní. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat