Narcise poznáte podle jistých obličejových znaků

Občas vás napadne, že by bylo fajn hned na první pohled poznat, s kým máte tu čest. Bohužel může být první dojem mnohokrát velmi matoucí (ať už pozitivně nebo negativně), a tak se na něj spoléhat nelze. Ale existují určité obličejové znaky, podle kterých poznáte třeba narcise. A i to by mohlo někdy výrazně pomoci.

Narcisté jsou velcí egoisti a manipulativní osoby. Jako partner nebo kolega dokážou druhé vystavit opravdu těžkým zkouškám a soužití velmi – a především negativně – ovlivnit. No nebylo by krásné, kdyby člověk už s předstihem poznal, jestli jedná s narcisem? Studie univerzity v Torontu k tomu přináší možné řešení.

Jak poznat narcistu

Vědci z oboru psychologie provedli následující test: Vyfotografovali 40 studentů, kteří měli neutrální výraz a svým obličejem nijak nevyčnívali, a následně je nechali vyplnit osobnostní test zaměřený na narcisisty. Potom byly fotografie všech účastníků předloženy i ostatním testovaným a každý měl vyjádřit svůj názor o tom, kdo podle nich je, nebo není narcis. Testovaní se soustředili kromě jiného také na obočí a jejich tloušťku a hustotu. Husté obočí bylo s narcisismem spojováno nejčastěji, a navíc se v mnoha případech dotazovaní skutečně trefili.

Dokáže obočí prozradit narcistu?

Výrazné obočí odhaluje narcistní osobnost a ovlivňuje také, zda druzí danou osobu za narcistu považují – takové jsou výsledky, které vědci zveřejnili v časopise „Journal of Personality“. Proč? Protože obočí je pro sociální interakci a neverbální komunikaci velmi důležité. Ale je možné z něj opravdu vyvodit znak osobnosti? Každopádně dostala právě tato studie na Harvardově univerzitě v Cambridge Ig Nobelovu cenu. Opakem než byste možná čekali je tato cena označením pro obzvlášť zbytečný výzkum s pochybnými výsledky, která lidi může snad jenom rozesmát…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat