I muži nemají chuť na sex

10.01.2021 | Vztahy

Už ho nepřitahujete. Nebo má milenku a chce se s vámi rozejít. Jaké další důvody vás napadnou, když partner odmítá sex? Dobrou i špatnou zprávou je, že jiná žena v tom prsty rozhodně mít nemusí. Příčiny sexuální nechuti u mužů jsou leckdy mnohem komplikovanější.

Jen výjimečně se potkají dva lidé, kteří mají sexuální touhu na stejné úrovni jako jejich partneři. To znamená, že milování vyžadují podobně často jako jejich protějšek, upřednostňují sex v určitou část dne, kupříkladu v noci, a někdy dokonce tíhnou k těm samým milostným praktikám. I tak se ale stává, že jeden o druhého v určitých chvílích nemá zájem.

Teď ne, miláčku

Navíc, přejde-li nechuť k sexu z jednorázové na dlouhodobou, vyvolá to v odmítaném partnerovi frustraci. Možná, že zrovna právě i vy momentálně bojujete s vlastním já a říkáte si, co stojí za tím, že se vám přítel nebo manžel náhle fyzicky odcizil. Od posledního milostného setkání uplynulo několik dní, týdnů, či dokonce měsíců. Milenku mít nemusí, do cesty se mu pravděpodobně postavilo několik překážek.

Válcuje ho stres

Stres je hrobařem libida. I když se před vámi partner snaží chovat vyrovnaně, může se vnitřně užírat finanční nestabilitou, potížemi v práci, ztrátou zaměstnání, selháním na nějakém projektu a podobně. Nedokáže pak myslet na nic jiného než řešení a východisko z nelichotivé situace. Máte-li pocit, že zrovna tohle je jeho případ, nabídněte mu, že ho vyslechnete a ujistěte jej, že nemáte v plánu vynášet předčasné soudy a verdikty. Jakmile bude schopen problém řešit, uleví se mu – a s tím přijde čas na ulehnutí do postele.

Má potíže s erekcí

Pracovní stres, napětí a neustálý tlak na výkon jsou příčinou slabé erekce, za kterou se muž pochopitelně stydí. Přijde si méněcenný, nedostatečně mužný, k ničemu… Vlastní „nástroj“ ho neposlouchá. Proto pokud vypozorujete, že je partner ze svého těla nesvůj, může se jednat o důvod, proč sex odmítá. Sdělte mu, že si milování užijete i bez penisu tvrdého jako kámen, protože beztak má ještě prsty a jazyk. Ostatně, i nepenetrační sex se počítá!

Klesl mu testosteron

Obvykle po čtyřicátém roce věku začíná klesat hladina testosteronu, s čímž jde ruku v ruce ztráta sexuálního apetitu. Většina mužů pociťuje úbytek energie a deprese. Nejlepším řešením je návštěva lékaře, který na základě testu určí, zda je nutné tento hormon doplnit.

Změnil priority

Nejdřív jste se spolu milovali každý den, teď je to tak jednou měsíčně, a to sex musíte zahájit jako první. Hormony zamilovanosti už vyprchaly, přišel na řadu běžný denní život. Hypotéky, bydlení, děti či kariéra zaměstnávají naši mysl natolik, že zapomínáme sami na sebe a svoje rozkoše. Váš muž se tak zrovna teď soustředí na jinou životní oblast, než jsou vztahy. Připomeňte mu, že vaše potřeby jsou pořád stejné, takže potřebujete najít kompromis mezi tím, co chce a potřebuje on, a tím, po čem toužíte právě vy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat