Indikátor partnerského štěstí

Jak vlastně lze poznat, že vztah, ve kterém se nacházíte, je šťastný a skutečně vás naplňuje? Vězte, že jedna studie přichází s jasným řešením. Existuje údajně poznávací znamení, podle kterého štěstí ve svém vztahu bez problému identifikujete.

Ruku na srdce – s jak velkou určitostí můžete říct, že váš vztah je skutečně šťastný? Vědci z univerzity v Severní Karolíně se tuto otázku pokusili zodpovědět. A výsledek je naprosto jasný. Studie sociální psycholožky a jejího týmu vědců ukázala, že společný smích dokáže dokonce posílit i pocit zamilovanosti.

Šťastný smích

Studie zahrnovala dohromady 77 párů, které byly ve vztahu průměrně čtyři roky. Zatímco měli odvyprávět příběh jejich seznámení, natáčela je kamera. Při sledování pak vědecký tým počítal nejen, kolikrát se pár společně zasmál, ale i délku jejich smíchu. Výsledkem bylo, že čím častěji se páry smály, tím krásnější byl jejich vztah. Pokud se tedy s partnerem smějete dostatečně často (a to číslo je velmi individuální), pak můžete s jistotou prohlásit, že ve šťastném vztahu rozhodně jste.

Další důležité aspekty

Kromě smíchu existují ještě další důležité aspekty dobrého partnerství.

Záleží na detailech

Pokud čekáte na filmovou lovestory s láskou na první pohled, žádostí o ruku na kolenou uprostřed restaurace a diamantového prstenu, je velká šance, že budete zklamaná. Většina fungujících vztahů je založená spíše na důvěře, vzájemném pochopení a souznění.

S láskou rostete

Stačí si odpovědět na otázku, jaký by byl váš život bez partnera. Pokud je to pro vás naprosto nepředstavitelné, je to dobré znamení. Ale neznamená to, že byste měli svazovat jeden druhého. Právě naopak – ve vztahu se z vás stává lepší já. Zkrátka better, faster, stronger.

Dokážete se pohádat i usmířit

Pravdou je, že i ten nejšťastnější pár se někdy pohádá. Ale nehádá se pořád – a dokáže se usmířit. Důležité je být i při hádce fér a nechtít za každou cenu vyhrát. Někdy pomůže se zhluboka nadechnout než říct něco, čeho bychom litovali.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat