Oddělené ložnice mohou váš vztah i posílit

21.02.2021 | Vztahy

Chrápání, noční směny a rozdílné spánkové režimy, ale v současnosti i karanténní opatření a izolace vinou pandemie koronaviru. Existuje mnoho důvodů, proč se partneři rozhodnou spát odděleně, ale ne vždy to způsobuje neplechu. Budete-li chtít, může se váš sexuální život naopak výrazně zlepšit!

Za spánkový rozvod se považuje situace, kdy partneři mají oddělené postele, a přesto spí ve stejné místnosti. Nebo naopak každý obývá jiný pokoj. Obě zúčastněné strany se tak nikterak neruší a spí za podmínek, které jim vyhovují. A o to jde především.

Kvalitní spánek podporuje psychickou pohodu, udržuje zdravé srdce, snižuje stres, posiluje paměť, léčí a regeneruje celé tělo. Ale jak je to se samotou? Možná není zase tak výhodné se na noc rozejít. Nebo je to přesně obráceně?

Zapomeňte na předsudky

Pamatujte si, že oddělené spaní neodráží to, v jaké fázi se vztah nachází. Samostatné ložnice nepoukazují na kvalitu partnerství, i když je pravda, že společné spaní je jednou z věcí, které naše společnost obecně považuje za neodmyslitelnou součást oddaného romantického vztahu. Na druhou stranu je v pořádku trávit noc o samotě, pokud víte, že vám to přes den ve vztahu klape – a máte sexuální život aktivní a funkční podle svých představ. Vlastně se na sebe jako milenci můžete těšit. Tajné navštěvování se v privátních ložnicích je hravé a kreativní. Hodně dělají i společné rituály.

Věnujte si čas

Jestli se k partnerovi přitulíte těsně před spaním, za doprovodu několika něžných slůvek, bude vědět, že o něj stále máte zájem. Vztahu nic nechybí. Později si můžete odlehnout. A to samé druhý den udělá i on. Možná, že ho i napadne, aby vám čas od času do postele donesl snídani a popřál hezké ráno. Podobné rituály podporují emocionální spojení a intimitu páru a vyvažují noční nepřítomnost během spaní. V neposlední řadě zabraňují odcizení. Z tohoto hlediska je velmi výhodné si dostaveníčka a sex plánovat.

Používejte kalendář

Nemáte náladu, potřebujete spát, máte chuť jen tak vypnout a dívat se na film, jenže partner chce jít do ložnice a večer strávit jinak. Je jasné, že představy se někdy od reality dost liší, a ne vždy spolu partneři najdou společnou řeč. Oddělené ložnice však umožňují mít všechno najednou.

Na film se podívejte společně, pokud chcete, a milování zapisujte do kalendáře. Budete tak vědět, kdy se na něj připravit (psychicky i fyzicky). Určujte si i konkrétní místo, respektive postel. Jednou se pomilujte ve vaší ložnici, podruhé v té partnerově. Každý se tak může mít jiný nádech. (Jedná se o tip, který navzdory plánování zabraňuje stereotypu a všednosti.)

Pokřtěte každý kout

Taky mějte sex v jiných částech domova a na noc se rozejděte do svých postelí, byť jsou v jednom pokoji. I tohle se dá pojmout jako prima hra, která vztah posiluje. Schválně, kolik kusů nábytku „pokřtíte“ během jedné noci či jednoho týdne a měsíce? Bavte se, oddělené spaní milování nebrání, stačí se na to jen podívat z té lepší stránky. To, že takový vztah funguje, prozradí vaše potutelné úsměvy při snídani.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat