Kamarádství s expřítelem raději odmítněte

„Ale vždycky můžeme zůstat přátelé!“ – Taky už jste něco takového slyšeli? Co možná v první chvíli zní pěkně, není z vědeckého hlediska do budoucna vůbec dobrý nápad…

Existují ex, se kterými po rozchodu přátelé být můžeme, a pak takoví, se kterými nechceme mít už nic společného. A z vědeckého hlediska je druhá varianta ta lepší. Zůstat kamarádi i po rozchodu nás možná může na chvíli ochránit před bolestivou ztrátou, ale bohužel se rychle ukáže, že díky emočnímu propojení obou „přátel“ může docházet k mnoha potížím. A to i když už se nejedná o žádnou sexuální přitažlivost, očekáváte od svého expřítele jistou emoční intimitu. A tento druh závislosti z vás udělá mnohem zranitelnější osobu – a to především, pokud si expartner najde někoho nového.

Psychopatické sklony?

Další studie dokládá jiný důvod, proč s bývalým přítelem raději přerušit všechny kontakty. Vědci z oaklandské univerzity provedli výzkum s 860 osobami a zjistili, že lidé, kteří mají takzvané „temné“ osobnostní rysy, zůstávají se svými bývalými partnery v kontaktu častěji. Mezi temné osobnostní rysy se ve studii rozumějí takoví lidé, kteří mají sklony k narcisismu, psychopatii nebo manipulaci. Možná na tom něco bude, že? V každém případě je to určitě o důvod navíc.

Ukončete to pořádně

Přerušit kontakt neznamená jen, že si už nezavoláte. Po ukončení vztahu je důležité zkrátka zrušit jakýkoli kontakt a všechna možná spojení vymazat. Smažte jeho telefonní číslo a zablokujte ho na Facebooku. Jen tak se budete moci dívat dopředu a najít znovu štěstí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat