U šťastných párů panuje shoda v podstatných věcech

Pokud chcete být ve vztahu dlouhodobě šťastní, měli byste mít s partnerem stejné nebo alespoň podobné názory v následujících třech věcech.

Aby vás vztah naplňoval a oba partneři v něm byli šťastní, je potřeba na něm neustále pracovat. Přesto se některé páry nemusejí snažit tolik jako jiné. A vědci znají jednoduchý důvod, proč tomu tak je. Jde totiž o to, shodnout se v názorech ve třech rozhodujících bodech. Ty označují zásadní faktory, které jsme se během života naučili nebo získali. A které to jsou?

Rodina

Je to soubor toho, co jsme se naučili do svých rodičů – znalosti, postoje a životní hodnoty. Jen pokud mají dva lidé stejné představy o světě a životě, mohou při výchově předat potomkům podobné hodnoty. Například pokud jeden z nich žil v rodině, kde rodiče usilovali o úspěch a z něj se díky tomu stal kariérista, těžko bude mít spokojený vztah s někým, kdo vyrůstal s opačně orientovaným cílem a angažoval se spíše v dobročinnosti. Stejně tak může působit problémy vztah mezi partnery, z nichž jeden je přísně věřící a druhý jakoukoli víru striktně odmítá.

City

Je velmi důležité, jak trávíme společný čas a především, jak se u toho cítíme. Pocity jsou totiž ve vztahu to zásadní. A nejde přitom pouze o vzájemné city, ale především o pocity všedního dne. Co cítíte při každodenních aktivitách? Jste spíše nervózní, nebo si přítomnost druhého užíváte? Poslouchejte své pocity a ptejte se na pocity svého partnera. Jen upřímné odpovědi vám pomohou zjistit, jak se v tomto shodujete.

Dospělost

Dokážete společně pracovat na problémech a vyřešit je? Jak inteligentní je pro vás váš partner? A co si o vás myslí on? Věci, které se naučíme v dospělosti jsou stejně důležité, jako ty, které známe už z dětství. Rozhodují o tom, jak dobrý z vás bude tým. Pokud dokážete společně vytvořit dobré hodnoty, bude z vás neporazitelný pár, kterého žádné starosti nepřekvapí.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat