Proč si zrovna vás vybral narcista

04.04.2021 | Vztahy

Narcis je krásná rostlina s krémovými, bílý, oranžovými nebo žlutými květy, ale taky arogantní člověk s přehnanou láskou k sobě samému. Že takového doma nesnesete? Pch, on se vás tak na to bude ptát! Beztak ho přitahujete hned z několika důvodů, kvůli kterým jste pro něj snadnou kořistí!

Padnout do spárů osobnosti s narcistickou poruchou může být až překvapivě jednoduché, zvlášť když si některé návyky, postoje a vzory chování, které mu imponují, přenesete z dětství do dospělosti. Co se narcisovi líbí a proč si vybral zrovna vás?

Věříte v jeho dokonalost

Už od prvního setkání, které bylo dokonalé a okouzlující, víte, že zrovna tenhle partner je jiný než ti ostatní. Talentovaný, společenský, chytrý a vtipný. Máte štěstí, že projevil zájem o soužití s vámi. Uděláte pro něj cokoli – a on to ví. Drží se vás jako klíště, protože miluje, když ho někdo obdivuje, klaní se mu a skládá komplimenty. Z každého takového skalního fanouška se nadšeně raduje. Aby ne. Je snadné s vámi manipulovat.

Žijete ve stínu druhých

Nemáte ostré lokty, nikdy se nepostavíte šéfovi a nad projektem, který vám ukradl kolega, se sice rozbrečíte, ale jinak za něj nezabojujete. Všem v kanceláři vyřizujete soukromé věci, zůstáváte do noci, přijímáte zakázky, o něž nikdo nestojí, a taky se bojíte požádat o zvýšení platu. Pro narcise ideál. Všichni na vás mohou dříví štípat. Vaše neprůbojnost ho fascinuje. Jste předurčena k tomu, že odstrčíte vlastní sny a vize do pozadí a z posluhování partnerovi si uděláte svůj vedlejšák. Veškerou energii soustředíte jen na to, aby se měl královsky, a na své čelo přilepíte nápis: Ignorovat!

Empatie a obětavost vám nejsou cizí

Nakoupíte starší sousedce, pohlídáte děti své známé (už zase), ve frontě u pokladny před sebe pustíte těhotnou, dítě, vozíčkáře. Na charitu pošlete část svého platu. Automaticky. Chápete utrpení druhých, obětavost je vaše druhé jméno, chováte se uctivě a empaticky. I na smrtelné posteli budete osobou, která nikdy nemyslí jen na sebe. Chvályhodné a úctyhodné. Akorát největší radost z toho má právě narcis.

Jelikož upřednostňujete vlastní potřeby před potřebami jiných, tuší, že se stane prioritou a hlavním pilířem vztahu i celé rodiny. Ostatně, poznal to už dávno, v době randění. Stačí, když lépe připravená vajíčka ke snídani podáte právě jemu, bez mrknutí oka mu přenecháte body nasbírané na své věrnostní kartě a nepozastavíte se nad tím, když si bez dovolení půjčí vaši kreditku. Zhodnoťte si, zda vám stojí za to být vždy až na posledním místě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat