Maličkosti důležité pro záchranu nefungujícího vztahu

Vztah je jako člun. Nejdříve sjíždí divoké řeky vášně, odkud se vydává do stereotypních vod, kde často ztroskotají i ta nejlepší plavidla. Dá se tomu ale zabránit!

Statistiky ani čísla nelžou – nikdy. Kromě jiného z nich vyplývá, že se rozpadá téměř polovina uzavřených manželství i dlouhodobých nesezdaných svazků. Někdy je hlavní příčinou nevěra či nesoulad povah, jindy zase vzájemné odcizení, finanční neshody nebo nefungující milostný život. Ani vám to teď doma tak docela neklape? Odborníci tvrdí, že i pošramocený vztah, který se rychle řítí do záhuby, zachránit lze. Tedy alespoň pokud o to oba partneři skutečně stojí. Jaká je ta nejlepší strategie?

Myšlenkový návrat do minulosti

Zeptejte se sami sebe, co vás po seznámení na protějšku tolik přitahovalo. Možná to byl jeho charakter a dobré vlastnosti. Nebo to, že vás podporoval, kdy jste to potřebovali. Přehodnocení toho, proč jste spolu začali, vám může poskytnout celou řadu důvodů, proč spolu i zůstat. Co dalšího by v nepříznivé situaci mohlo pomoci?

Soukromí jako něco, co je svaté

Často to jsou hlasy zvenčí, které prosakují do intimních vztahů a vyvolávají v nich zbytečnou toxicitu. Svým klientům proto radím, aby ze svých soukromých záležitostí nedělali věc veřejnou. Nepřiznávejte svá milostná trápení ostatním. Problémy se tím nevyřeší, naopak je to ještě více prohloubí. Místo toho otevřete komunikační brány směrem k partnerovi a svěřte se jemu, co vás tíží.

Dívejte se do budoucnosti

Upusťte od hořkosti, hněvu i nepřátelství, které vám brání v odpuštění. Nesetrvávejte ve zraňujících vzpomínkách, jsou to jen překážky v pokroku. Ať už se stalo cokoli, nedovolte chybám z minulosti, aby zničily vaši společnou budoucnost. Všechno se dá napravit, opětovné spojení s partnerem pak může být dokonce mnohem silnější a harmoničtější.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat