Když od kamaráda chcete něco víc

25.04.2021 | Vztahy

Říká se, že kamarád taky rád. Nebo snad kamarádka ráda kamaráda? Přátelské vztahy mezi muži a ženami jsou křehké a leckdy přerůstají v lásku. Třeba to hrozí i vám. Jak se v takové situaci zachovat?

Láska vzniká z intimity, uvolněnosti a nenucení. To znamená, že jen stačí, když kamarád vůči vám má pochopení, podpoří vás v těžké chvíli, je nablízku a nešetří chlácholivými slovy. Parťák do nepohody rovná se možný kandidát na něco víc. Další komplikací je fyzická přitažlivost. Cítíte ji, vnímáte, fantazírujete o tom, jaké by to asi bylo, kdyby se kamarádovy ruce dotýkaly vašeho těla. No dobře, ať si každý sní, o čem chce, ale jak poznáte, že jste v tom až po uši?

Nejspíš už je pozdě

Najednou se chováte trochu jinak, když se vidíte. Trochu se vám potí dlaně, necítíte se být ve své kůži, jste nervózní. Jakmile vás single kamarádka osloví s tím, ať jí někoho dohodíte, tak zrovna tohohle týpka vyhodnotíte jako nežádoucího (chcete ho totiž jen pro sebe). Panikaříte! Ohrozí to vaše přátelství? Bohužel, téměř vždycky. Člověk totiž míní a život mění.

Lidé se někdy chovají iracionálně, dávají přednost svým přirozeným pudům, často riskují a vůbec dělají věci, které se později ukážou jako šílené. Tak to prostě je. To znamená, že i city ke kamarádovi jsou chůzí po tenkém ledě, zvlášť když už v jednom vztahu jste. Můžete totiž přijít jak o stávajícího partnera, tak i blízkou osobu. Než se tedy vrhnete do románku s kamarádem, zvažte pár zásadních věcí.

Sex je jen sex

Láska není totéž co sexuální přitažlivost, i když se to někdy tváří jako jedno a totéž. Máte-li sny o tom, že s kamarádem trávíte celé dny jen v posteli, on plní vaše sexuální fantazie, ale nikterak se nepodílí na běžných denních povinnostech, vlastně si ho v roli druha ani moc nedokážete představit, pravděpodobně se jedná jen o chtíč. Ten se pozná i tak, že si všímáte spíš jeho tělesných proporcí a vůně, než toho, co má na sobě. Ale co pak, když ukojíte svoje chutě? Bude vám dotyčný oporou i ve vztahu?

Třeba to risknete a skončíte v posteli, budiž. Jenže pak překročíte hranici, kterou nelze vrátit zpět. Na to je třeba se připravit. Jistě, někteří přátelé se nakonec přece jen přes postel dostanou až k oltáři, ale je to velmi, velmi vzácné.

Přátelství je cennější než milování

Nejprve pochopte, že přátelství je cennější než sex. Pokud se u vás rozvíjejí hlubší city a sexuální přitažlivost to jen maskuje, postupujte s maximální opatrností. Jestli si nemůžete pomoci, vše ukončí až vaše doznání, nicméně neexistuje žádná záruka, že protistrana to vidí stejně jako vy.

Proto taky zareaguje několika způsoby, mezi které patří překvapení nebo šok, ale výjimečně i znechucení. Jestli se vnitřně smíříte se všemi možnými scénáři, kápněte božskou. Ulevíte si, pročistíte dusno a uvidíte. Pořád hrajete 50 : 50. Vaše přátelství v tom nejlepším případě zůstane zachováno, emoce časem vyšumějí. Tak se z něj vyvine něco víc, nebo přátelský vztah naopak skončí. Berte to tak, že sex mění všechno, ať už chcete, nebo ne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat