Typické důvody k rozchodu

Násilí, nevěra, žádná láska – dobré důvody ukončit vztah! Některé důvody ale naopak pro rozchod nejsou, přesto dokážou k rozchodu mnoho lidí přimět…

Jasně, pokud už si dva nemají co říct, je na čase se rozejít. Jinak je to pro oba zúčastněné jen zbytečná ztráta času, nervů a energie. Ale neměli bychom ho ukončit ze špatných důvodů! U následujících údajných vztahových problémů bychom si měli alespoň třikrát rozmyslet, jestli rozchod je v takovém případě opravdu řešení.

Důvody, které však rozchod nevyřeší

S partnerem nejsem šťastná

Mnoho lidí si myslí, že pokud je to ten pravý, bude s ním žena šťastná. Ale přitom zapomínají, že naše štěstí rozhodně není úkol pro našeho partnera. To zcela a jenom na nás. Co od člověka, který kráčí životem vedle nás, očekávat můžeme, je jen to, že nám nebude stát v cestě našeho štěstí a v nejlepším případě nás v jeho dosažení podpoří. Jiná otázka je, pokud jsme díky partnerovi nešťastní – to je pak samozřejmě důvod k rozchodu.

Už necítím žádné vzrušení, když na něj myslím

Motýlky v břiše, podlamující se kolena, neustálá chuť na sex – to ke šťastnému vztahu patří? Ne! Všechno jsou to jenom příznaky zamilovanosti, tedy vlastně stresového stavu, kdy se naše těla seznamují a poznávají. Ten ale vydrží zpravidla jen nanejvýš jeden rok, pak je v ideálním případě ze zamilovanosti něco víc a místo „motýlků v břiše“ se můžeme spolehnout na „lásku“.

Příliš jeden na druhého spoléháme

Kdo jednou našel opravdovou lásku, nikdy ji nenechá jít a udělá všechno, aby si ji udržel – zní to krásně, ale „udělá všechno“ znamená v dlouholetém vztahu jen málokdy pravidelné romantické důkazy lásky. Ano i po letech soužití poznáte šťastné páry, které si jeden druhého váží a respektují. Ale to je především vyjádření narůstající důvěry a vědomí, že nás ten druhý neopustí kvůli vráskám a miluje nás, i když nám každý týden nenosí domů květiny. Spolehnout se na druhého a vědět, že nás neopustí v dobrých, ale ani ve špatných časech, je něco pozitivního, a ne důvod k rozchodu.

Příliš se hádáme

Když se k sobě dva lidé opravdu hodí, je vztah harmonický bez hádek a rozdílných názorů. To zní přesvědčivě, ale není to pravda. Nakonec stále jsme dva různí lidé s vlastním rozumem, názorem a pocity, a proto je také normální, že se občas pohádáme. Rozhodující je přitom jenom to, že výměna názorů je oboustranná, a ne že musí jeden neustále ustupovat.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat