Letní prázdniny s dětmi „na střídačku“ začněte plánovat včas

Co můžete udělat hned, neodkládejte na zítřek. Díky jasnému rozvrhu letních prázdnin je se svými dětmi, bývalým partnerem i střídavou péčí prožijete v pohodě, bez hádek a naschválů.

Letní prázdniny se blíží mílovými kroky. Zatímco děti už nemohou dospat, řada rodičů pomalu propadá panice. Zvláště ti rozvedení či odloučení, kteří kromě obvyklého programu musejí vymyslet i to, jak si potomky s bývalým partnerem střídat. A to chce plán! Tak s jeho klíčovými body začněte co nejdříve, ať si toto období můžete užít bez zbytečného stresu a nervů.

Rozum do hrsti a tužku do ruky

Možná se svým ex nevycházíte právě nejlépe, možná vám ublížil natolik, že ho nechcete ani vidět. Tak či tak, čím dříve se na letních prázdninách domluvíte, tím lépe. Poskytne vám to čas na vyřešení všech problémů a případné mouchy vyladíte ještě s předstihem. Dobrým výchozím bodem je vytvoření hrubého základu. Otázka tedy zní, zda si budete ratolesti „měnit“ po každém týdnu, víkendu či ještě jinak. Do rozvrhu si barevně zakreslete i všechny letní tábory, narozeninové oslavy, sportovní dny a další akce, kterých se ti nejmenší chtějí zúčastnit. Ostatně, jde tu především o ně a to, aby je odloučené rodičovství nepřipravilo o očekávané zážitky. S tím hodně souvisí následující řádky.

Neslibujte to, co není rozhodnuto

Až se svými dětmi budete mluvit o tom, co během těch dvou kouzelných měsíců chtějí zažít, dejte si velký pozor, abyste jim neslíbili něco, do čeho by vám bývalý partner mohl „hodit vidle“. Jinými slovy, přání vašich dětí nejprve proberte s ním, což přinese záruku, že se plány opravdu uskuteční a nepřijdou nemilá překvapení. To samé požadujte i od něho.

Záležitost okolo peněz

Důležitá je samozřejmě i otázka financí. Ujasněte si, jakým způsobem se na výdajích spojených s výlety a tím ostatním budete s druhým rodičem dělit. Předejdete nejasnostem a naleznete kompromis, který bude, alespoň doufejme, vyhovovat vám oběma. Jakmile si naplánujete veškeré detaily a podrobnosti, nebude vás mít co zaskočit. A teď už se můžete začít těšit i vy!

Zdroj: www.nfm.org.uk/summer-holiday-parenting-advice/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat