Ženy vs. muži: 5 nejčastějších lží!

Lež je v češtině sice mluvnicky ženského rodu, ale ve skutečnosti je doménou mužů. Podle psychologů totiž muži lžou třikrát denně, zatímco ženy v průměru jen dvakrát. Za rok tak muži vyprodukují 1 092 lží a ženy vedle toho 728. Ženy lžou spíš ve specifických situacích, třeba při nakupování a jiném utrácení peněz.

Při utrácení má potřebu lhát a neříkat pravdu 39 procent žen, ale jen 26 procent mužů. Ti naopak nejvíce lžou při odpovědi na to, kolik toho vypili. Ženy také častěji lžou, když se musejí vyhnout nepříjemnému telefonátu, a tehdy křivě tvrdí, že mají moc práce. Vymlouvá se na to polovina z nich, zatímco mezi muži podobnou taktiku využije jen třetina. Třináct procent mužů a žen pak lže protějšku o nevěře a považuje to za správnou věc.

„Myslíme si, že lhaní je špatné, ale ve skutečnosti schopnost podvádět druhé pomohla lidem v přežití jako druhu. Pomáhala totiž našim předkům přežít v nedostatku zdrojů. Dnes mají sociálně zdatní lidé lepší vlastnosti pro úspěšné lhaní a extroverti lžou častěji než introverti,“ tvrdí profesorka psychologie Karen Pineová z University of Hertfordshire.

Pět nejčastějších ženských lží:

1. Nic se neděje, jsem v pořádku
2. Nevím, kde to je, ani jsem se toho nedotkla
3. Nebylo to tak drahé
4. Nevypila jsem toho tolik
5. Bolí mě hlava

Pět nejčastějších mužských lží:

1. Nevypil jsem toho tolik
2. Nic se neděje, jsem v pohodě
3. Nemám tady signál
4. Nebylo to tak drahé
5. Jsem na cestě







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat