Netrapte vztah nerealistickým přehnaným očekáváním

Všichni si přejeme šťastný a dlouhodobý vztah. Ale přitom často klademe na svůj protějšek vysoká očekávání, která mnohdy nejsou schopni vyplnit.

Když jdeme do nového vztahu, doufáme nejen ve velkou lásku, ale tajně i v to, že partner přesně odpovídá našim představám. Mnoho z nich ale pochází z toho, co jsme viděli v romantických filmech a seriálech.

Díky tomu jsme si už v mládí udělali představu o tom, jak náš vztah má vypadat a jakou roli má hrát náš partner. A později právě tyhle představy mohou být pro vztah velký problém.

Do vztahu nepromítejte nereálná očekávání 

Samozřejmě neříkáme, abyste neměli na partnera žádné nároky, ale příliš vysoké by mohly vztah poškodit, nebo dokonce zničit. Zkuste se proto těch následujících raději zbavit.

Měli byste trávit veškerý čas společně

Zní to logicky? Vůbec ne! Je sice důležité trávit společně čas, abyste mohli vytvořit pevný vztah. Ale očekávat, že váš partner bude trávit čas výhradně s vámi, je nesmysl. Jako dvě různá individua byste měli jeden druhému poskytnout dostatek volného času na vlastní záliby.

Nikdy se nepodívá na nikoho jiného

Všichni jsme jenom lidé a druzí se nám líbí na základě vzhledu – to je normální a nemá to nic společného s nevěrou. Přiznáváme, že také záleží na to, jakým způsobem partner na druhou osobu kouká, ale ve většině případů jde skutečně jen o nevinné prohlížení.

Zůstane navždy romantický 

Večeře při světle svíček, snídaně do postele, květiny – kam se to všechno podělo? Na začátku vztahu byla romantika na každém kroku, ale postupně se vytrácí – a je to naprosto normální. Sotva někdo dokáže udržet romantiku 24/7 a nebylo by to ani věrohodné.

Vždy s vámi souhlasí

Všichni máme rozdílné hodnoty, kterých se v životě držíme. A nastanou doby, kdy s vámi partner stejné hodnoty možná nebude. To vás možná ze začátku může rozzlobit, ale vězte, že není špatné mít jiný názor. Kdo by také chtěl žít s někým, kdo nemá vlastní názor.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat