Chladná hlava a nohy v teple každopádně vytočí protivníka

Vystresujete se rychlostí blesku? Žádný strach – klidu a trpělivosti se lze naučit! S následujícími triky si chladnou hlavu zachováte mnohem jednodušeji!

Děti se hádají na zadním sedadle a mezitím zase nějaký idiot před vámi odbočí, aniž by zapnul blinkr. Autobus přijede každou minutu a vaše kamarádka si klidně kouří cigaretu, místo aby se konečně rozběhla. Počítač se začal aktualizovat a vaše práce za poslední čtyři hodiny je v tahu. Zůstat klidná v takových situacích – o tom si mnoho lidí může nechat jenom zdát. Ale kde je vůle, je i naděje – a to i pro ty nejvznětlivější uzlíčky nervů. Klid a trpělivost se totiž dá naučit! Možná ne ze dne na den, ale rozhodně tu cesta je. Takže: nádech a dlouhé ooooooooommmmmmmm!

Jak se naučit trpělivosti

Následující triky a tipy vám mohou pomoci naučit se trpělivosti a dlouhodobému klidu. A právě na začátku plného stresu má každá rada směrem k vnitřnímu klidu cenu zlata.

Otázka

Pokud máte tep 180, položte si jedinou otázku: Co přesně mě tak strašně štve? To vás přiměje udržet hněv na uzdě a situaci zhodnotit. Většinou už to pomůže zchladit stres a frustraci a vy budete trošičku klidnější. V ideálním případě dokonce zjistíte, že situace ve skutečnosti není ani z poloviny tak divoká, jak se ze začátku zdála.

Smích

Smích uvolňuje! A to i tehdy, když vám vstávají chlupy na rukách nebo byste nejraději zalezli pod peřinu. Pokuste se v rámci možností najít něco, co vás přiměje k smíchu. A i kdyby to měl být jenom vnitřní smích – i ten vás uvolní a upustí páru.

Metoda 4-7-8

Tahle dechová technika by měla pomoci především s usínáním, ale lze ji dobře použít i k relaxaci a uvolnění stresu. Špičku jazyka položte na horní zuby a vydechněte ústy. Nadechněte se nosem a počítejte u toho do čtyř. Zadržte dech a počítejte do sedmi. Potom vydechněte ústy a počítejte přitom do osmi. Opakujte tolikrát, dokud se nebudete cítit klidní (nebo neusnete…). Možná to nefunguje u všech, ale třeba právě u vás ano.

Mluvte

Klasika téměř ve všech životních situacích – vypusťte to zkrátka ven a ze stresu se vypovídejte. Můžete se setkat s nepochopením, ale možná bude mít váš protějšek několik dobrých rad, které vám pomohou.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat