Internetové seznamky jsou plné sňatkových podvodníků

Místo lásky jako trám zlomené srdce a kupa nezaplacených dluhů? I to se může stát, když ve virtuálním světě narazíte na sňatkového podvodníka.

Představte si situaci, kdy na on-line seznamce potkáte naprosto ideálního partnera. Na fotce vypadá skvěle, úplně jako slavný herec. Navíc má stejné názory a spojuje vás mnoho společných zájmů. Píšete si den co den a nad jeho slovy o osudu a spřízněných duších se doslova rozplýváte. Všechno je úžasné, všechno je růžové. Má to však jeden drobný háček – ještě jste se neviděli osobně, i když už se „znáte“ delší dobu. I tak se ale v hlavě pomalu usazuje myšlenka, že s tímhle mužem zcela jistě strávíte zbytek života. Co tady může být špatně? Prakticky úplně všechno.

Láska jako výnosný byznys

A teď trochu smutné reality. Podle americké vládní agentury Federal Trade Commission je jen v USA nahlášených případů sňatkových podvodníků třikrát více, než třeba před pěti lety. Jak to? Právě na on-line seznamkách a sociálních sítích jich totiž začalo „úřadovat“ skutečně mnoho. Tamní úřady poukazují na to, že za jediný rok dokážou své oběti připravit o 200 milionů dolarů. Že se takové věci dějí jenom za velkou louží? Ale kdeže! Není to tak dávno, co čeští kriminalisté odkryli karty jistého pražského donchuána, který obalamutil 32 žen, přičemž si přišel na 18 milionů korun. A není to zdaleka jediná tuzemská kauza. Jak se takový virtuální milenec, co nehraje fair play, dá poznat? Podle odborníků ho prozradí tyto indicie.

Jsem podvodník, ale léčím se

Nebezpečné internetové vztahy obvykle začínají tím, že si proradný šejdíř opatří atraktivní profilovou fotografii a naváže kontakt. Nikoli však první, protože si oběť proklepne už předtím, k čemuž mu internet a nesmazatelná digitální stopa poskytuje báječné podmínky. Protože si nastuduje její zvyky, koníčky, navštěvovaná místa a soukromé detaily, snáze se jí vetře do přízně. Podvedená zjišťuje, že i někdo jiný sbírá lžičky, miluje francouzskou poezii 18. století a ve volných chvílích se věnuje horolezectví. A je to příjemné překvapení! Ostatně, jaká je pravděpodobnost, že dva náhodní lidé mají tuto konkrétní kombinaci zájmů, že? Přesně tohle je první udička, kterou virtuální predátor diplomaticky zasekne.

Asi tě miluji, opravdu!

Zpravidla to trvá sotva pár týdnů, co nepocitvec začne vyjadřovat nehynoucí lásku, mluvit o manželství a plánovat společnou budoucnost. Je to způsob, jakým si hraje s emocemi, na což zamilování „slyší“. Zpravidla jim ani není divné, že se podvodník vyhýbá osobnímu setkání i videohovoru, do kterého vždycky něco „skočí“. Třeba pracovní cesta do zahraničí, úmrtí v rodině, úraz, rozbitá web kamera – výmluv je mnoho. S tím souvisejí i požadavky o peníze, protože on-line milovník údajně ztratí platební kartu či čeká na proplacení faktury. A finance na setkání s obětí zoufale potřebuje! Ta většinou neváhá a nějaké pošle, což se jí ale pořádně vymstí. Tak pozor na to, koho ve virtuálním světě potkáte. Zdaleka ne všichni mají čestné úmysly…

Zdroje: norton.com, ftc.gov







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat