Partnerovo přehlížení vaší osoby má skryté důvody

02.08.2021 | Vztahy

Mluvíte na něj, on neodpovídá. Něco po něm chcete, jemu je to jedno. Proč vás partner ignoruje? Má to hned několik možných vysvětlení!

Někdy je možná lepší pořádně se pohádat a na rovinu si přiznat, co vám na tom druhém vadí. Tichá domácnost je totiž pořádně toxická. S určitostí nevíte, na co partner myslí, v čem jste selhala a z jakého důvodu se chová tak, jak se chová. Ignorace pak způsobuje víc problémů, než se může zdát. Taky se protějšek uchýlil k tomu, že vás (za něco) trestá – přehlížením? Pak zpytujte své svědomí, na vině jsou tyhle věci!

Myslí si, že víte

Něco se ho dotklo. Možná, že jste flirtovala s kolegou před jeho zraky, nebo ve vašem autě našel pánský zapalovač. Partner se domnívá, že byste měla vědět, proč se zlobí. Ale jelikož nečtete myšlenky, radši dobu ticha neprodlužujte a otevřeně se zeptejte, v čem je chyba. Absence konverzace přece vůbec nic nevyřeší.

Potřebuje čas

Pakliže jste si už vjeli do vlasů a oba máte jasno, kde je problém, považujte ignoraci vaší osoby spíš za přínos. Nemluví-li protějšek, nebo se vám jiným způsobem vyhýbá, pravděpodobně přemýšlí o tom, co se stalo. Potřebuje prostor, aby to všechno vstřebal, nechce se mu mluvit. V takovém případě na něj netlačte. Až vychladne, sám přijde.

Oplácí stejnou mincí

Zamyslete se nad tím, zda vám partner nenastavuje zrcadlo. Jestli jste ho v poslední době taky ignorovala, odpírala mu sex jako formu pomsty, demonstrativně přestala vařit a přehlížela ho jako ducha, stává se, že při první příležitosti ochutnáte stejnou medicínu. Oko za oko, zub za zub.

Má na srdci něco závažného

Ignorace někdy plní i ochrannou funkci. Když má partner na srdci něco závažného a nechce se vám s tím svěřit, spíše se uzavře do sebe, v naději, že se buď situace nenásilně vyřeší, nebo že do určité doby přijde na to, jak z patálie vybruslit. A je jedno, zda se jedná o zdravotní problém, nevěru, prohrané peníze v nesmyslné sázce či touhu po rozchodu. Je to hra o minuty.

Přestal si vás vážit

Jednou z možností, proč vám partner neodpovídá a vůbec se chová chladně, je i to, že mu za reakci prostě a jednoduše nestojíte. Máte na krku závažný prohřešek vůči partnerství (kupříkladu vám přišel na milence), protějšek k vám přestal mít důvěru a každá reakce je pro něj problematická. Jestli ho to přejde? Kdoví.

Chce vyvolat pocit viny

Jde mu o trest. Dělá, že nejste, schválně se dívá skrz vás a nezřídka se u toho ještě potutelně a zákeřně usměje. Ignorováním vás ničí – a moc dobře to ví. Je to totiž manipulátor, který si chce vydupat vaši pozornost a poslušnost. Upřímně? Obujte si tenisky a utíkejte.

Zdroj: Názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat