Pomoc uvadajícímu vztahu po lockdownu

Spolu s návratem k normálnímu běžnému životu zakouší mnoho párů těžké časy. Jak přestát změnu, kdy jste během lockdownu byli v nepřetržitém kontaktu, zatímco teď se vše vrací do starých kolejí?

Zatímco mnozí z nás mají z uvolňování restrikcí radost, může to pro některé lidi s sebou přinést spíše problémy. S otevřením sportovních středisek, diskoték a restaurací se vrací život k normálu, a stává se tak zkouškou nejen pro jednotlivce, ale i pro vztahy. Návrat do denního pořádku nás tak mlže nejen pořádně vyčerpat, ale zahoupat i s našimi zvyklostmi, které jsme si vytvořili během posledních 12 měsíců – především ve vztahu.

Proč může rozvolňování vztahu uškodit

Především páry, které během pandemie vznikly nebo začaly bydlet společně, čeká obrovská změna. Život, který ti dva žili doposud, tak bude nutné znovu „vykalibrovat“. To znamená, že bude zřejmě nutné vzdát se „starých“ rutin a znovu vybalancovat nový partnerský život. A to může být pro mnoho párů skutečně těžká zkouška.

Zatímco během lockdownu se tak partneři vídali prakticky neustále, společně večeřeli a sledovali televizi, by možná ON teď pro změnu chtěl trávit nějaký večer s kamarády a ONA by zase zašla s kamarádkami na skleničku. Může to přesto fungovat?

Záchrana je v kompromisech

Vždy záleží na tom, jak moc jsou partneři schopni a otevřeni kompromisům. Protože výzva je to pro všechny. A jen díky kompromisům a schopnosti komunikovat může vztah vydržet dlouhodobě. Důležité je dodržet především několik rad:

Využijte čas, abyste svůj vztah vybudovali nově. Přijměte změny co nejlépe to půjde a dohodněte si vzájemnou rovnováhu.

Investujte čas do společných zájmů – najděte si nějaký nový koníček, u kterého budete moci trávit společně.

Klíčem je evoluce ne revoluce – dbejte na to, abyste postupovali po malých krůčcích a nechtějte udělat hned velké změny. K unáhleným rozhodnutím nemáte žádný důvod.

Pokud jsou základy vašeho vztahu silné a mezi vámi je respekt, důvěra a láska, pak by neměla nově nabytá svoboda být žádný problém. Nakonec byla součástí vašeho života před pandemií, takže by měla zůstat i po pandemii.

Zdroj: názory autora, theawarenesscentre.com/how-to-rebalance-your-relationship-after-lockdown







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat