To, co ženu na muži upoutá, záleží na místě, kde ho potká

Jdete si po ulici a proti vám se najednou objeví hezký sympaťák. Také se mu nejprve podíváte do očí, což je podle výzkumů naprosto běžné? Co když se s ním ale setkáte na pláži? Na jaké jeho partie se zaměříte?

Mužské tělo je plné poutavých věcí a vizuálních lákadel, která ženský zrak přitahují přímo magicky. Čeho si něžné pohlaví všímá jako první, když se tváří v tvář střetne s tím silnějším? To záleží hlavně na tom, kde přesně k takovému setkání dojde.

Jeden pohled vydá za tisíc filtrovacích slov

Zrovna nedávno uskutečnil lifestylový magazín Women’s Health hodně zajímavý výzkum, kterého se zúčastnilo více než 200 čtenářek. Převážná většina se shodla, že když na ulici potká sympatického muže, nejdříve se mu dlouho zadívá do očí. Poté se prý zaměří na jeho úsměv, celkovou výšku a ruce. A co vy, máte to zhruba podobně? Jenže co kdyby se stalo, že takový atraktivní cizinec na sobě nebude mít příliš oblečení? Vážně budete zkoumat, zda má ostříhané nehty a rovné zuby? Zapomeňte. Zrak řízený biologickou evolucí má úplně jiné cíle. A mysl mu zvesela přitakává.

Ukaž břicho, fešáku!

Američtí vědci na základě své studie, v níž hrála hlavní roli technologie sledující pohyb očí, prokázali, že třeba na pláži, kde se to polonahými lidmi jen hemží, platí zcela jiná pravidla. Tam středem dámského zájmu bývají pánské břišní svaly, ramena a bicepsy. A to přesně v tomto pořadí! Důvod? Tedy samozřejmě kromě příjemného zrakového vjemu?

„Pořád máme mozek jeskynní ženy. To znamená, že chceme vědět, jestli ten chlap může vylézt na strom a natrhat ovoce. Nebo jestli je schopný zabít mamuta, aby nás nasytil a zahřál. Právě podle širokých ramen a svalů se dá určit, zda je dotyčný silným ochráncem a pečovatelem. V pravěku to takhle fungovalo zcela běžně a naše podvědomí to moc dobře ví i dnes,“ objasňuje americká vztahová expertka Wendy Walsh. A co vy, souhlasíte s tím, nebo se díváte úplně jinam?

Zdroje: menshealth.com, joe.co.uk, womenshealthmag.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat