Druhá šance po nevěře vede velmi trnitou cestou

30.08.2021 | Vztahy

Zrada tak bolí! Podvedl vás, což vám roztrhalo srdce. Ale teď se donekonečna omlouvá, prosí, usiluje o návrat. Na co se připravit, když mu odpustíte, a o jaké blízké kvůli tomu přijdete? O těchto komplikacích po návratu k nevěrníkovi se běžně nemluví!

Již dlouhodobě statistiky poukazují na skutečnost, že co se týče nevěry u mužů a žen, tak poměr je 60 : 40. Během partnerství a manželství skutečně má poměr 64 % zadaných a ženatých mužů a 42 % zadaných a vdaných žen. Čísla jsou to ale pouze orientační, protože pohled na nevěru se v očích jedinců mění.

Je polibek v pořádku?

Zatímco jeden za prohřešek nepovažuje sex na jednu noc, druhý dělá vědu z flirtu nebo dopisování. Každý, kdo se se zálety své drahé polovičky setká, pochopitelně čelí zásadní otázce. Odpustit, nebo neodpustit?  

Když zohledníte přítomnost dětí, rodinnou stabilitu, city, emoce, ale i budoucí životní úroveň, tak možná přijdete na to, že ač srdce krvácí, nějak se se ztracenou důvěrou a celou situací vypořádáte. I když se říká, že tahle fáze je nejtěžší, opak je pravdou. Po odpuštění následuje mnohem náročnější období, kterému budete muset čelit. Co vás čeká a nemine?

Někteří přátelé to neustojí

Nejlepší kamarádka byla v nouzi na telefonním drátě téměř nonstop. Zná vaše zoufalé stavy, ví, jak moc vám partner ublížil. Proto teď nechápe, že „najednou“ mávnete rukou a jdete dál. Pak tu jsou ti, kteří tvrdí, že váš protějšek je neskutečný hajzl, který si vás nezaslouží. Ani od nich už nemůžete očekávat společné grilovačky a schůzky ve čtyřech. Zkrátka a dobře, jakmile se někteří dozvědí, že jste zase spolu, otočí se k vám zády. A tím vás i znejistí. Skutečně děláte dobře? Na tyhle smíšené pocity se připravte, ale hlavně si za svým rozhodnutím stůjte, když už je kolem toho tolik humbuku.

Bude trvat, než si věci sednou

Partnerovi pípne esemeska, zase se zdržel v práci. Ačkoli stokrát přísahal, že už „neujede“, stejně ve vás hlodá červíček pochybností. Co kdyby? A skutečně to s tou, která vás stála tolik nervů, skončil? Než vás svými činy (ne slovy) přesvědčí o tom, že dát mu druhou šanci byl dobrý nápad, nebudete několik nocí (respektive týdnů až měsíců) klidně spát.

Začnete nejen podezřívat, ale i žárlit

Žárlivost po provalené nevěře je přirozenou reakcí na ohrožení vztahové pohody. Pokuste se to s ní nepřehánět. Americký párový a sexuální kouč Alex Allman tvrdí, že jakákoli žárlivost ohrožuje partnerskou stabilitu, a v této souvislosti tvrdí, že aby se jí člověk vyhnul, měl by se pravidelně ujišťovat o tom, jak moc partner je, či není ve vztahu spokojený.

Sex se pro vás stane problematický

Hlavně pro ženy je nevěra útokem na emoce, lásku, ale samotné ženství. I když ji dámy odpouštějí častěji než muži (a to hlavně kvůli dětem), nezapomínají na ni. Z tohoto důvodu je pro ně těžké v milostném životě navázat na staré a bezstarostné časy. Sex se i pro vás možná stane komplikovanější. Ačkoli doteky ze strany partnera mohou být příjemné, čas od času vám hlavou bleskne myšlenka, zda to či ono protějšek dělal i s milenkou, popřípadě jakým způsobem si různé praktiky užíval. Samozřejmě, že budování emoční intimity chce čas, jako všechno ostatní. Na detaily „zrádného sexu“ svého nevěrníka se radši neptejte, akorát si do ještě nezahojených ran nasypete sůl.

Zdroj: Názor autora, haywoodhunt.ca/infidelity-statistics-for-2020-do-women-or-men-cheat-more/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat