Důvody, proč vás partner po hádce ignoruje

13.09.2021 | Vztahy

Pohádali jste kvůli výchově dětí, penězům či žárlivosti. Situaci chcete nějak uzavřít, ale copak to jde, když vás partner ignoruje? Prostě se otočil a odešel. Nemluví s vámi. Víte, co za tím stojí?

Milujete ho, proto děláte všechno pro pohodu a štěstí vás obou. Diskutujete, vyjadřujete svůj názor, ohrazujete se, snažíte se přistupovat na kompromisy. To se někdy projeví nesouhlasem protistrany. Jak přirozené! Každý je jiný, má svůj názor a vizi. I proto to někdy během hádky zajiskří víc než jindy.

Partner trucuje, nemluví a totálně vás ignoruje? Pochopitelně, že to má svůj důvod. Vlastně několik důvodů, které ve své knize s názvem „Proč muži mlčí, ignorují vás, odmítají nebo nesdílejí své pocity“ (Why Men Go Silent, Ignore You, Refuse or Won’t Share Their Feelings) v roce 2019 popsal její autor Peter White.

Partner zrovna nemá čas

I když protějšek ví, že vztah je důležitý a aktuální problém si žádá řešení, zrovna musí odbavit pracovní průšvih, nebo ho čeká něco jiného a neodkladného. Proto se věcí ihned nezabývá a odsune ji na později. Nedělejte unáhlené závěry, ideální je se v takové chvíli zeptat, kdy se k výměně názorů a následnému řešení vrátíte.

Potřebuje to rozdýchat

Viděl, slyšel, byl konfrontován. Zřejmě se mu některé věci nelíbily, a zrovna ty musí vstřebat. Svým odmítavým postojem dává najevo, že zatím nemá odpovědi a v afektu nebo při rozčarování není schopen objektivně posoudit, co vám tak leží na srdci. Může chvíli trvat, než přijde ten správný čas, a stejně jako v předchozím případě, je moudré dohodnout si konkrétní termín. „Můžeme si promluvit v neděli po obědě? Uděláš si čas, zlato?“

Zlobí se

Jedním z častých důvodů, proč muži ignorují své ženy, je to, že jsou na ně naštvaní, obzvlášť po vášnivé hádce. Jsou-li emoce vyhrocené, partnera se pokuste uklidnit, nezvyšujte na něj hlas a dejte mu najevo, že ačkoli si zrovna nerozumíte, pořád jste schopni spolu komunikovat.

Myslí si, že řešení přijde samo

Někteří muži toho moc nenamluví, od raného věku jsou vychováváni k tomu, že „správného chlapa dělají hlavně činy“. Nejsou zběhlí v partnerských konverzacích a myslí si, že když se od problému odvrátí, sám se vyřeší. Staňte se jeho mentorem a v klidu trvejte na tom, že se hádka musí uzavřít tak, aby z ní nikdo z vás neměl špatný pocit.

Nechce situaci ještě zhoršit

Vyhýbá se vám, z práce chodí pozdě, když prochází kolem ložnice, našlapuje velmi opatrně. Pravděpodobně si je vědom svých vlastních prohřešků a nechce na rozzlobenou kobru našlapovat bosou nohou. Tak ho nechte, třeba i vám odstup prospěje.

Nesouhlasí

Vaše stanovisko partnera rozhodilo. Skutečně ho obviňujete z něčeho, co neudělal? Nevěříte mu? Nechcete slyšet jeho názor? Ignorací může partner vyjadřovat svůj nesouhlas s vaším postojem. Pro jistotu s ním znovu proberte, co vám vadí, a ujistěte se, že výtky a vlastně i celou věc správně chápe.

Už je mu to jedno

Mávne rukou, otočí se zády, nereaguje na volání. V případě, že vás partner dlouhodobě odmítá, může zvažovat ukončení vztahu. I to je jeden z důvodů, proč muž nechce se svojí ženou po hádce mluvit.

Zdroje: whydoguys.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat