Známky toho, že vás partner považuje za samozřejmost

25.10.2021 | Vztahy

Samozřejmost, inventář, pouhá věc stojící na poličce, na kterou se práší. I tohle můžete představovat pro svého partnera. Bohužel, někdy se vztahy nevyvíjejí podle našich představ, city vychladnou, zájem opadne. A to je přesně ta chvíle, kdy protějšek přestanete zajímat. Jak se to pozná? Pozor na tahle znamení!

Všichni by si zasloužili žít v harmonii, souladu, s vášní a uspokojením. Jenže člověk míní a život mění. Určité signály prozrazují, že se mezi vámi a partnerem ztratilo to „něco“, co váš vztah udržovalo pohromadě. Registrujete některý z nich?

Jste dlouhodobě aktivnější

Vy přicházíte s nápady na výlety, vy máte zájem o víkendech nebo po večerech něco podnikat, tvořit, scházet se s přáteli. Každý váš návrh ale jaksi vyšumí do ztracena. Partner nemá zájem trávit s vámi čas, tak nějak si hledí svého, nezapojuje se do vámi navrhovaných aktivit, spíš začíná být samotářem. Nebo dává přednost svým přátelům před vámi. Když někoho milujete, věnujete mu pozornost. V opačném případě je interakce nulová.

Partnerovy názory a přání bývají důležitější

On, on a zase jenom on. Na jeho tužbách, přáních a potřebách záleží víc než na těch vašich. Najednou se zdá, že s vámi moc nepočítá, v rámci svých dlouhodobých plánů hovoří v „ich formě“, tedy „já chci“. Kam se podělo ono „my“?

Neposlouchá, když mluvíte

Někdy se prostě stává, že než ze sebe setřesete pracovní stres, jste duchem mimo, a partnera příliš nevnímáte, jenže jakmile se něco takového děje hezkých pár dní nebo měsíců, jedná se o výstražné znamení. Protějškova ignorace ve stylu „jedním uchem tam, druhým ven“, poukazuje na laxnost, s jakou se k partnerství staví. Nijak.

Pozorujete na sobě čím dál větší únavu

Jakmile se životní druh přestane angažovat v lásce a posilování pouta mezi vámi, obvykle to jde ruku v ruce s úpadkem vůči domácím povinnostem. Nakupovat chodíte jen vy, ten koš, co doteď partner vynášel, je opět plný, což ho vůbec nezajímá. Pozvolna a nenápadně přebíráte jeho práci, což se odráží na snižování vašich vlastních energetických rezerv.   

Protějšek plýtvá vaším časem

Když už se vám podaří pozvat ho na večeři nebo romantickou schůzku, přijde o hodinu později a ani se neomluví. Nezajímá ho, že mu cestou do práce vyzvednete balíček na výdejním místě, ačkoli si musíte dva kilometry zajít. Mezi zuby neprocedí ani zdvořilostní a slušné „děkuji“. Sloužíte mu jako pěšák.

Hádáte se kvůli maličkostem

Narušujete mu jeho komfortní zónu už jen tím, že jste a dýcháte. Buď nad vším, co mu říkáte, mává rukou, nebo se naopak chytá na háček a vyčítá vám každou maličkost v domnění, že vy to přece ustojíte. Ohleduplnost? S tou nepočítejte.

Nemůžete si vzpomenout na hezké chvilky

Už je to dlouho, co vás vzal za ruku, políbil, pohladil po zádech – jen tak. Vlastně už si ani nepamatujete, kdy domů přinesl vaši oblíbenou bonboniéru, se slovy „vím, že ji máš ráda“. Jeho odtažitost si žádá jediné. Zeptejte se, co se děje a pokuste si vztah mezi vámi ujasnit.

Zdroj: Názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
88 Příspěvků
Poslední příspěvek 10.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat