Manželství v krizi zachrání společné cíle

Dřív bývalo všechno lepší? Více vášně. Více pozornosti a více času jeden pro druhého. Váš vztah už zkrátka není, co byl. A tak může vyvstat otázka – dá se to ještě zachránit?

Vztahy a manželství jsou tak individuální jako lidé, kteří v nich žijí. Proto žádný univerzální program na záchranu manželství neexistuje. Důvody, proč nějaký vztah nefunguje, mohou být velmi rozmanité. Dobrá zpráva je, že je spousta problémů, které řešit lze. Špatná, že záchrana vztahu je vždycky spojená s prací – s prací na sobě samém. A ta je pro většinu z nás jak známo ta nejtěžší.

Kdy se dá ještě zachránit?

To je velmi těžká otázka, kterou si musí zodpovědět každý sám. Ale už když o tom budete přemýšlet, je to vždy dobré znamení. Vztah se ovšem skládá vždy ze dvou osob, takže vyřešit problémy musíte také oba. A kdy stojí celá ta námaha za to?

Vzájemná láska

V jednom kuse se hádáte a jdete si na nervy, ale jakmile přijde otázka na lásku, oba jasně odpovíte ANO? Pak máte nejlepší předpoklad manželství zachránit.

Důvěra a jistota

Jakmile zmizí důvěra v partnera, je těžké ji obnovit. Ale není to nemožné. Pokud se ve vztahu stále cítíte jistě a v bezpečí, můžete svůj vztah ještě zachránit.

Nepříjemné zvyky

Čím déle spolu žijete, tím lépe se znáte. To platí nejenom pro dobré stránky, ale také i pro všechny ty malé a větší zvyky a vrtochy. A ty mohou časem lézt na nervy stále více a vzbuzovat otázku, proč s takovým člověkem vlastně zůstávat. Pokud se ale jedná opravdu jen o maličkosti, je šance na záchranu. Protože ruku na srdce – nikdo není dokonalý (ani my ne).

Společné cíle

Právě jako rodiče jste toho spolu zažili už hodně – hodně pozitivního, ale i negativního. To vás sice spojí, ale může místy i pěkně drhnout. Ale kdo má společnou minulost a dokáže vidět i společnou budoucnost, nemusí ještě házet flintu do žita.

Děti

Děti by neměly být jediný důvod, proč v nefunkčním vztahu pokračovat. Ale mohou být dobrý důvod se o to alespoň pokusit. Děti ale mají nejjemnější cit odhalit i ty nejmenší nesrovnalosti a schované emoce. A jakmile cítí, že rodiče jsou dlouhodobě nešťastní, trápí se také.

Zdroj: názory autora, birdie.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat