Léčbu zlomeného srdce lze urychlit

Vztah tak úplně nevyšel, proto jste teď ve fázi truchlení? Samozřejmě, je pochopitelné, že vás bolí srdce i duše. Jak je proces rekonvalescence možné popohnat?

Zlomené srdce opravdu bolí. A ne, není to jen klišé, které skvěle zapadne do smutné lieratury. I vědci potvrzují, že tahle svízel způsobená rozpadem milostného vztahu se svou škodlivostí dá přirovnat k prodělanému infarktu. Kardiovaskulární systém při ní totiž podává o poznání menší výkon. V některých případech dokonce dochází k tvorbě jizev na srdečním svalu, které jsou na ultrazvuku dobře znatelné. Ale nebojte, i když situace nevypadá kdovíjak růžově, zlomené srdce se léčit dá. A dokonce rychleji, než si ve svém žalu dokážete připustit. Doktorem, který se o to postará, pak budete vy sami. Jak by taková svižnější rekonvalescence měla probíhat?

Neříkejte ne nevšedním zážitkům

„Neexistuje žádný univerzální způsob, jak co nejlépe projít ztrátou. Někdo se o samotě potřebuje vyplakat, zatímco jiný obchází večírky nebo si jde skočit bungee jumping. Osobně se domnívám, že cokoli bláznivého jste vždycky chtěli udělat a nikdy jste neměli příležitost, to vám teď pomůže k uzdravení,“ myslí si americký vztahový terapeut Todd Baratz. „Nejenže tak přijdete na jiné myšlenky, dodá vám to sebevědomí, protože překročíte vlastní stín,“ zmiňuje odborník. To má vcelku logiku, že?

Využijte čas a zaměstnejte hlavu

„Strávit nějaký čas sám se sebou je dobrá věc, ale příliš dlouhé truchlení mezi čtyřmi stěnami má přímo zhoubné účinky. Naplánujte si nějaké aktivity s přáteli, věnujte se svým koníčkům, pečujte o sebe, vzdělávejte se. Když se zaměstnáte, pochopíte, že je stále co dělat, i když jste nezadaní. Tak nenechte smutek, aby vás doslova převálcoval,“ doporučuje jmenovaný expert přes lásku.

Buďte na sebe hodní

„Chcete-li léčbu zlomeného srdce urychlit, buďte k sobě přívětiví. Prozkoumejte nová potěšení, která vám přinesou radost. Cokoli od masturbace až po lahodná jídla a možná i extravagantní dárky se počítá,“ uzavírá poradce Todd Baratz. Co myslíte, neměli byste se hezky obléknout a vyrazit do obchodu?

Zdroj: menshealth.com, birdie.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat