Vyhněte se dramatům v životě

Kdo by měl rád drama, že? Ale jak se jich zbavit, aniž byste před nimi museli utíkat?

Vyhnout se napjatým situacím v životě příliš nelze. Občas dojde ke změně, které se musíme přizpůsobit, někdy se naopak nemění nic dlouho a je na nás vyslat první impulz a někdy máme obrovskou smůlu a my musíme najít způsob, jak ji unést. Většina lidí dramata ve svém životě nevyhledává, přesto se objevují. Ale nemusí to tak být napořád.

Někteří lidé drama potřebují a vytvářejí si ho často sami, protože se pak cítí „naživu“ a důležití. Na druhou stranu, pokud patříte k těm, co chcete napětí v životě nejméně, můžete vyzkoušet následující tipy.

Zkontrolujte své vztahy

Kdybyste se rozhlédli po svém okolí, najdete kolem sebe lidi, kteří vám drama do života přinášejí? Pro které je všechno složité a komplikované a neustále musíte přemýšlet, co říkáte a jak to říkáte, abyste se vyhnuli hádkám? Pak pro eliminování dramat v životě stačí dávat takovým lidem ve vašem životě méně prostoru. Místo toho se obklopte lidmi s pozitivním přístupem k životu. Samozřejmě není nutné se zbavovat se přátel, kteří se náhle objeví v obtížné fázi. Existuje ale velký rozdíl v tom, co je dramatická kapitola života a kdy je život dramatický od A do Z.

Jak reagujete na ostatní

Necháte se často strhnout ostatními? Rychle přejímáte cizí postoje nebo názory? Obecně platí, že je lepší si ostatní vyslechnout a získat si představu, než se necháme do jejich emocionálního chaosu vtáhnout.

Zaměřte se na svůj vlastní život

Na světě se vždy budou dít dramatické věci – nekontrolovatelné šíření virů, zbrojení teroristických skupin, záplavy, ubývání živočišných a rostlinných druhů, domácí násilí… Velmi snadno si každý den najdeme událost, která by nás zahnala do kouta. Snadno můžeme převzít tíhu celého světa na svoje ramena. Ale nic se tím nevyřeší. Naopak tím, že se nejprve postaráme sami o sebe, se můžeme vyhnout dalším dramatům.

Zdroj: psychology today, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat