Prosinec je krizovým měsícem rozchodů

Někdo chystá vánoční výzdobu, jiný zase rozvod. Pozor, ještě dřív, než si dáte cukroví, možná budete muset spolknout něco zcela hořkého, co vám po chuti rozhodně nebude. Proč je to teď s rozchody takové divoké?

Přiznejme si upřímně, že na rozchod není nikdy vhodná doba. Umíte si představit, že byste „kopačky“ dostali jako vánoční dárek? Taková situace vůbec není výjimečná. Stále více párů se totiž rozpadá právě v prosinci, což z tohoto měsíce dělá kritické vztahové období. Proč si lidé, kteří si mají užívat sváteční atmosféru plnými doušky, raději balí kufry, mění zámky a dělí společně získaný majetek?

Začínám znovu. Bez tebe!

„Když se rok pomalu chýlí ke konci, máme tendenci analyzovat a hodnotit naše úspěchy i neúspěchy. Pokud jsme doteď se skřípnutými zuby tolerovali nepříjemné chování partnera nebo jeho rodiny, řada z nás dochází k rozhodnutí, že chce začít znovu, jinak a lépe. A k tomu je blížící se leden jako stvořený,“ vysvětluje zvýšenou frekvenci svazkových rozkolů americká psychoterapeutka a autorka knih Karen Phillip. Jistou logiku to asi má, co myslíte? A když se k tomu přidají i další faktory, není o milostné karamboly nouze.

O peníze jde až na prvním místě

„Prosinec obecně s sebou nese obrovský finanční stres. Někomu chybí peníze na dárky, jiný se snaží vymyslet, jak je utratit tím nejekonomičtějším způsobem. Psychický nápor představují i veškeré sváteční přípravy. Bohužel ho hodně dvojic neustojí, protože čas se krátí a povinnosti rostou. Kde to bylo narušené už předtím, tam mohou Vánoce symbolizovat pomyslnou poslední kapku,“ domnívá se výše jmenovaná expertka. A poslední možný důvod, proč silvestra už mnozí slaví jako single? Tak ten mluví asi vše.

Konec zdánlivě šťastné šarády

„Někteří jedinci odejdou ještě před svátky. Zpravidla to dělají proto, že nechtějí utrácet za dárky pro někoho, koho už nemilují. Přijde jim to, zcela logicky, naprosto zbytečné. Také tím končí jejich předstírání před ostatními členy rodiny, že jsou šťastní a doma jim to klape,“ uzavírá terapeutka Karen Phillip.

Zdroje: https://thecarousel.com/health/relationships/why-couples-breakup-in-december/, verywellmind.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat