Romantika je pro vztah životně důležitá

Chybí vám romantika? Kvůli tomu může váš partnerský svazek utrpět hluboké šrámy, které už se nikdy nezahojí. Co můžete udělat pro to, aby se situace napravila?

Romantiku si každý člověk vykládá po svém. Pro někoho je to večeře u zapálených svíček, procházka zasněženou krajinou nebo něžný sex, pro jiného zase snídaně do postele, film v televizi či prosté citové působení druhé osoby. Buď jak buď, romantika drží vztahy pohromadě. Když ji člověk zoufale postrádá, dokonce to značně ovlivní i jeho zamilovanost k partnerovi. Otázka tedy zní – máte jí dost?

Kouzlo sentimentálních gest

Na romantice jsou založené ty největší a nejosudovější lidské příběhy. Ostatně, kolik kinematografických snímků, písní, knížek i básní by se bez ní neobešlo? Ale ona má silné slovo i v reálném životě. Prokázal to výzkum zahraniční analytické společnosti Statista survey, v němž se 90 procent respondentů shodlo v tom, že je v partnerském vztahu zkrátka nepostradatelná.

Více než třetina oslovených totiž uvedla, že kdyby je jejich protějšek čas od času nepřekvapil nějakým dojemným gestem, přestali by ho milovat. A to po velice krátké době! Převážná část se také vyslovila z toho, že právě tento klíčový aspekt pomáhá upevnit vzájemné pouto a připomíná vzácnou jedinečnost a originalitu drahé polovičky. A pozor, navzdory tomu, že se touha po romantice častěji přisuzuje ženám, ani pro pány není nepotřebná. Chcete-li důkaz v číslech, dva z pěti zúčastněných mužů přiznali, že bez ní by ve svazku neviděli žádnou budoucnost. Na stranu druhou je ale těžké tuhle „věc“ po několika letech společného soužití nenechat odejit. Co když se vám pomalu a jistě vytrácí?

Zpět k zamilovaným začátkům

„Využijte toho, že máte po ránu trochu volněji a vneste do snídaně více intimity. Nejde jen o sexuální doteky, i obyčejné mazlení nebo držení se za ruce vás vrátí do romantických začátků,“ domnívá se britská psycholožka a rodinná terapeutka Charlotte Armitage. Zároveň dodává, že podstatná je i komunikace, trávení společného času, naslouchání, respekt a tolerance. Tohle podle ní vytvoří pevný romantický základ, na kterém se dá stavět, a to hodně dobře.

Zdroje: statista.com/statistics/243663/, therapygroupdc.com, metro.co.uk






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat