Odstrašující páry pro blízká setkání

22.02.2022 | Vztahy

Chystáte se na wellness víkend bez dětí, máte chuť zajít do kina nebo konečně navštívit stezku korunami stromů. Pozvete společně s partnerem i nějaké své známé? Pokud ano, nejspíš to nebudou tyhle tři nejhorší páry, které ve svém životě můžete potkat!  

S některými lidmi je vám prostě dobře. Bohužel se to nedá tvrdit o všech. Existují jisté dvojice, s nimiž je každé setkání přinejmenším náročné. Poznáte je podle toho, že vám z nich jde hlava kolem. Máte ve svém okolí tyhle tři toxické páry?  

Příliš hlučné a výbušné 

Je jich všude plno. Kamkoli přijdou, rozvíří stojaté vody nudy a stereotypu, ovšem někdy až příliš. Tyhle páry se klidně rozhádají na veřejnosti, hodí po sobě talíř nebo hrníček, zamotají do svých sporů přátele a kamarády, a navíc se snadno urazí. Partneři si na sebe navzájem stěžují, ale pak se zase udobří. Jejich hádky a excesy už radši ani nepočítáte, nicméně když chcete prožít klidný večer nebo víkend, tomuto páru nevoláte. Bonusem je, že vás hluční a výbušní přátelé mohou naučit větší spontánnosti.  

Závislé  

Nehnou se od sebe ani na krok. Ona se ho ptá, zda si může sednout ke kamarádce, zatímco on jí vysvětluje, že na pivo s kamarádem jde jen proto, že jeho přítel má vážné osobní problémy. A navíc bude brzy zpátky! Tahle dvojice většinu věcí dělá spolu – takovým způsobem, až je to otravné. Když jednoho z páru pozvete na skleničku, v telefonu se ozve: „Vydrž, musím se zeptat, jestli doma nemáme něco v plánu.“ Vlastní identita neexistuje? Spoluzávislé vztahy naznačují nezdravou úroveň přilnavosti. V partnerství je vždy důležité stanovit si hranice a najít štěstí nejen jako pár, ale i jednotlivec. Tak schválně, jak to závislákům dlouho vydrží… 

Provokující 

Pořád se popichují a útočí jeden na druhého. Všechno je špatně. Tyto páry jsou spíše nepřátelé než partneři. Jejich soužití je plné frustrace a kritiky, o nějaké emoční, citové nebo fyzické blízkosti snad ani nemůže být řeč. Náklonnost mezi těmito jedinci je vzácná a vám s nimi není dobře. Smutek, vztek a negativitu na vás přenášejí.  

Pokud vám na nich záleží, svěřte se jim se svými pocity a navrhněte řešení. Jestli budou mít zájem, ať kontaktují mediátora, což je speciálně školený odborník na mezilidskou komunikaci, vyjednávání a řešení konfliktů. Může jim v mnoha ohledech pomoci. Mediátor působí tak, že buduje, udržuje a zlepšuje komunikaci mezi spornými stranami. Pročistí vzduch a všem se uleví. 

Zdroje: názory autora, relatefoundation.com, gdrc.org 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat