Když je milovaná osoba v úzkých

21.03.2022 | Vztahy

Poznáte, že se s partnerem něco děje? Pokud je protějšek v úzkých, nemusí to vyjádřit slovy, ale svým chováním. Jestli dělá tyhle věci, pravděpodobně potřebuje váš zájem!

Rozpoznat, kdy někdo potřebuje pomoc, může být náročné. Většina lidí své problémy skrývá a nechte jimi partnera zatěžovat. Partnerství je ale o spojenectví a spolupráci. A chlácholivá slova nebo objetí jsou mnohdy účinnější než cokoli jiného. Takže, jak rozpoznáte utrpení? Pokud zaznamenáte některý z níže uvedených znaků, existuje riziko, že se u vašeho protějšku něco děje.

Chová se jinak než obvykle

V případě, že s někým pravidelně komunikujete, víte, jak reaguje na běžné denní situace. Obvyklý smích nahradily sklopené oči, vzdychání nebo vyhýbání se kontaktu? Partner je náladový, podrážděný či výbušný, ač mu to není podobné? Pravděpodobně v sobě cosi řeší.

Přestává dbát o vzhled

Když se lidé snaží vypadat dobře, je to obecně pozitivní znamení. Zanedbání pravidelné péče je ale naopak známkou problémů a stagnace.

Roztržitost je jeho druhé jméno

Zdá-li se vám, že je blízká osoba roztržitá, zapomíná, a proto ji neustále musíte urgovat a „hlídat“, může se jednat o signál narůstajícího stresu. Napětí se projevuje i tak, že se partner stahuje do sebe a odmítá komunikovat.

Uchyluje se k návykovým látkám

Víc kouří nebo pije, utíká tak od reality a snaží se potíže tlumit s pomocí návykových látek. Ani tohle není dobré znamení.

Co s tím?

Nabídnout pomoc nebo podporu nemusí být jednoduché. Možná, že ze začátku narazíte na odpor. I tak ale zvažte následující tipy. Když někdo řeší něco těžkého, pak se na něj nepomůžete vrhnout a zasypat ho tisícem náročných otázek, obviňujících postřehů nebo vševědoucího postoje.

Místo toho se začněte jemně vyptávat, zda je všechno v pořádku. Podobné otázky připravují půdu pro budoucí rozhovory (otevírají dveře) a poukazují na to, že se o situaci zajímáte. V návaznosti na to vysvětlete, co vás k dotazům vede. „V poslední době nejsi sám sebou, zdá se, že tě něco trápí.“ Nyní poslouchejte – pokud partner chce mluvit. Není-li tomu tak, nenaléhejte, ovšem vždy se zmiňte o tom, že jste stále k dispozici.

V každém případě buďte připraveni respektovat prostor protějšku a neberte si to osobně, pokud vám osoba, o kterou máte starost, za váš zájem nepoděkuje. Třeba jen potřebuje čas a sbírá odvahu k přiznání.

Zdroje: www.familytoday.com, www.bestlifeonline.com, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat