Zanedbávání partnera nevěstí nic dobrého

15.03.2022 | Vztahy

Hektický život s mnoha povinnostmi a závazky vede k problémům ve vztahu. Vážný nedostatek kvalitního času však může zničit jeho základy, oslabit pouta a ohrozit úroveň štěstí, kterou pociťujete, když jste spolu. Poznáte, kdy partnera zanedbáváte?

Zdravý a funkční vztah je založený především na společně stráveném čase, komunikaci, ochotě naslouchat a toleranci. Pokud jedno z toho chybí, může se stát, že se partnerem začnete víc hádat, vkrade se mezi vás odcizení a celkově se budete v partnerství cítit nejistě. Skutečně se manželovi nebo partnerovi dostatečně věnujete? V případě, že je vám povědomý některý z těchto příznaků, investice do vztahu z vaší strany je mizivá (1).

Partner není vaší prioritou

Něco se vám povedlo, voláte kamarádce. Něco se vám nepovedlo, voláte sestře, matce nebo bratrovi. Nějak nemáte potřebu svěřovat se drahé polovičce, stavíte ji na vedlejší kolej a váš čas a energii investujete do všeho možného, jen ne do ní. Dřív či později si životní druh začne říkat, že o něj nestojíte a že vám na partnerství nezáleží (1, 2).

Neznáte protějškův denní rozvrh

Ne, určitě nepotřebujete vědět, co měl partner k obědu, nebo do jakého obchodu šel nakupovat, ale pokud neznáte jeho běžný denní režim, poukazujete na to, že se o jeho život nezajímáte. Kdy naposledy jste se ptali, jaký měl den a co je u něj nového? Sáhnete si do svědomí (1, 2).

Nepreferujete udržovací sex

Plánovaný sex, který partneři začleňují do běžného života, aby nepřišli o kontakt sami se sebou, je z dlouhodobého hlediska nesmírně užitečný. Dá se aplikovat jednou týdně nebo třeba měsíčně, záleží na osobních preferencích a možnostech. Ačkoli tenhle „kalendářní“ sex není spontánní, udržuje pouto mezi partnery. Už ani nevíte, kdy na milování došlo? Pak je to špatně. Vy dva můžete tento problém vyřešit tím, že se předem zavážete k nějaké události nebo iniciativě – a budete se jí držet (1, 2).

Vzdáváte se společných aktivit

Dřív jste chodili po horách, lyžovali a jezdili na výlety. Teď se sotva domluvíte na tom, abyste se v neděli najedli u jednoho stolu. I to je znakem toho, že partnera zanedbáváte. Pokuste se mu navrhnout, co je možné začlenit do běžného programu a sdílejte s ním své koníčky (1, 2).

Cítíte, že se protějšek hlásí o pozornost

Chce obejmout, pohladit, má tendenci s vámi mluvit, hlásí se o slovo. Když někoho milujete, chcete mu být nablízku. Jakmile partner vycítí, že mu něco chybí, může reagovat pokusem o vynucenou blízkost. Možná, že právě teď je vhodný čas na rekapitulaci, zda mu skutečně dáváte to, co potřebuje. Dotýkejte se ho, kdykoli můžete (1, 2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5352218/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2891543/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat