Konec života bez přátel

Bydlíte ve městě už několik let, ale ještě jste opravdu nenašli spřízněnou duši? Jaké by to mohlo mít důvody a jak konečně získat více přátel?

Sobotní večer. Skvělé počasí. Každý něco podniká. Grilování, poker, kino nebo divadlo. Jen vy sedíte doma na gauči. Proč jste po tolika letech ještě nenašli žádné kamarády? Jistě, znáte spoustu lidí, ale nedá se říct, že to jsou přátelé. Možná je vaše samota způsobena těmito věcmi:

Nemáte se moc rádi

Pokud nejste kamarádi sami sobě, jak to chcete zvládnout s ostatními? Abyste byli pro druhé atraktivní a oni chtěli s vámi trávit čas, musíte mít nejdříve pozitivní postoj sami k sobě. Prvním krokem je proto pracovat na své vlastní hodnotě. Jste skvělí, ukažte to!

Nejste důvěřiví

Vůči ostatním lidem jste spíše skeptičtí. Může to být proto, že už vás mnohokrát zranili. A tak se ptáte sami sebe: Opravdu chce se mnou trávit čas? Nechystá na mě něco? Není ke mně laskavý jen ze zdvořilosti? Všechny tyto myšlenky stojí v cestě tomu, abyste skutečně našli k někomu cestu. Mějte důvěru a věřte v dobro v lidech!

Jste nesmělí

Čekáte, až vám někdo nabídne své přátelství? Bohužel to není tak snadné. Pokud není nikdo na obzoru, pak se odvažte vystoupit ze své ulity a zeptat se přímo svých kolegů nebo známých, zda se k nim můžete připojit. Není žádná hanba mít málo přátel. Můžete také zcela otevřeně říci: "Tady ve městě jsem ještě nenašel kamaráda." Nikdo vás za to nebude soudit.

Lpíte na nesprávných lidech

Chtěli byste být nejlepším přítelem někoho, kdo vám vůbec nevyhovuje? To může skončit jen zklamáním. Raději se obklopte lidmi, se kterými máte opravdu něco společného. Protože to je základ dobrého přátelství.

Nehledáte na správných místech

Možná jste nehledali na správném místě. Poznat někoho například v posilovně není tak snadné jako například ve sportovních klubech. Hledejte třeba takové lidi, kteří mají také jen málo přátel. Možná se k sobě perfektně hodíte.

Jste příliš citliví

Rychle se rozčílíte, často reagujete podrážděně, cynicky a je pro vás těžké se bavit? To může na ostatní působit odstrašujícím způsobem. Pracujte na sobě! Věnujte se například relaxačním cvičením nebo se pomocí psychoterapie dostaňte k jádru problému.

Vzdáte se příliš rychle

Nezoufejte, pokud o vás ostatní nemají okamžitý zájem. Možná se k sobě jen nehodíte –⁠ nebo potřebujete pár pokusů, abyste se našli. Navrhněte schůzku několikrát –⁠ pokud vás druhý znovu a znovu odmítá, neztrácejte čas a věnujte se jiným lidem.

Děláte příliš málo

Najít si přátele, pokud pracujete od rána do večera, také není nejsnazší. Zatímco na univerzitě jste se neustále setkávali se spoustou podobně smýšlejících lidí a měli spoustu volného času, nyní trávíte většinu času v kanceláři. A tam potkáváte stále stejné lidi. Pokud jste se nestali přáteli doteď, težko se to změní. Pak je čas jednat! Najděte si aktivity, kde potkáte co nejvíce lidí: sport, hudba, divadlo, šachový klub, kurzy vaření, dobrovolnická práce a tak dále. Přemýšlejte o tom, co by se vám mohlo líbit, a zaregistrujte se ještě dnes.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat